Kam s dětmi na kole? Třeba do říše pohádek v hradeckých lesích

Zadavatel: PSHK s.r.o. | 11.5.2017 | Sport, volný čas, zábava

Hradec Králové (Pressweb) - Kolem Hradce Králové vede, k radosti hradečanů, spousta cyklostezek. Ne každá je však pro menší děti sjízdná. Navíc stromořadí a pěkný výhled do krajiny ti nejmenší obvykle nijak zvlášť neocení. Když už je chceme vytáhnout na výlet a nenápadně v nich pěstovat lásku k cyklistice, je lepší trasu přece jen trochu okořenit. Právě to nabízí pohádková cesta, vinoucí se hradeckými městskými lesy.

Kudy kam zpátky do pohádky

Stezka se táhne od Mazurových chalup (poblíž Hoděšovic), které jsou mimochodem přírodní rezervací. Na slatinných loukách v jejich okolí se daří hned několika druhům vzácných rostlin. Dále cesta pokračuje k rybníku Výskyt. Ten patří mezi nejstarší rybníky v okolí Hradce Králové vůbec. Kroniky se o něm zmiňují už od 15. století. Takhle informačně vyzbrojeni ohromíte i ty nejzvídavější potomky.

Pohádkové bytosti i zapeklité úkoly

Na trase dlouhé přibližně 2,5 km se postupně seznámíte s deseti pohádkami. Jejich autorkou je spisovatelka a výtvarnice Marta Pohnerová. Kromě pohádkových postaviček vyřezaných ze dřeva (např. draka Větvičky nebo borůvkové víly) vás na celkem 13 zastaveních čeká plnění nejrůznějších úkolů a dozvíte se na nich i plno zajímavostí o lesním hospodářství. Jejich cílem je také to, aby se děti zábavnou formou naučily, jak se v lese mají správně chovat.

Výběr prvního kola neuspěchejte

Celá stezka vede po upravené cestě, takže se po ní můžete vydat i s kočárkem a větší děti třeba i na odrážedle. Když už jsou trochu odrostlejší a vy začínáte pokukovat po prvním dětském kole, řiďte se hlavně věkem a vzrůstem vašeho potomka. Od toho se totiž odvíjí výška sezení a průměr kol. Ty nejmenší děti mezi 2 až 3 lety by měli mít kolo o průměru 12 palců, ty o rok starší 14 palců a tak dále. Při nákupu kola určitě vezměte své ratolesti s sebou, ať si vyzkouší, jak pohodlně se jim na kole bude sedět. 

Nejhezčí pohled na svět je z...

Věděli jste, že cyklistika je dle průzkumů druhým nejoblíbenějším sportem v ČR hned po fotbalu? Narozdíl třeba od hromadně sledovaného hokeje, který byste možná tipovali spíš, šlápne pravidelně do pedálů mnohem více lidí. Je to samozřejmě i proto, že jde o sport, který člověk může provozovat většinu roku, je dostupný skoro všem a kvůli vybavení nám peněženka nemusí hned vykrvácet. Když dětem ukážete svět z cyklistického sedla už v mladém věku, je tady velká šance, že jim tahle láska vydrží na celý život. 

Region: Královehradecký kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

PSHK s.r.o.

Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Kontaktní osoba: Zdeněk Hrubý
Jednatel
hruby@pshk.cz
+420 776 525 452
Obrázek uživatele PSHK
Provádíme SEO pro vyhledávače, nabízíme služby v oblasti internetového marketingu, vedení PPC kampaní. Tvoříme webové stránky a e-shopy.
PSHK s.r.o.
Pavla Hanuše 300/1
500 02 Hradec Králové
Česká republika
info@pshk.cz
Tel: +420 491 110 854