Králodvorská ocelárna BILSTEIN výrazně zefektivnila výrobu

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 4.4.2017 | Průmysl, energetika

Králův Dvůr (Pressweb) - 4. 4. 2017): Králodvorská válcovna BILSTEIN CEE zveřejnila obchodní výsledky za uplynulý rok. Dosažené výkony ukazují, že sázka na modernizaci výrobní technologie se vyplatila.

Společnost loni utržila 914 milionů korun a dosáhla hospodářského výsledku před zdaněním ve výši 62 milionů korun. Při zhruba dvouprocentním zvýšení obratu tak dosáhla téměř desetinásobného zisku.

„Potvrdila se správnost rozhodnutí investovat do žíhacích pecí. Objem prodeje v tunách se téměř nezměnil, ale změnilo se portfolio produktů. Posunuli jsme se k výrobkům s výrazně vyšší přidanou hodnotu,“ shrnuje výsledky předseda představenstva Peter Uhrík.

Firma v loňském roce vyrobila téměř 50 tisíc tun oceli a zaměstnávala 170 lidí. Zhruba polovina produkce válcovny je určená pro české a slovenské trhy.

„Už na začátku minulého roku jsme očekávali, že zavedení nových žíhacích pecí přinese efekt, proto jsme rozhodli o výstavbě dalších, které právě dokončujeme. Obchodní výsledky nám dávají dobrou pozici pro další investice na modernizaci celé firmy,“ dodává šéf firmy.

BILSTEIN CEE uvedl první čtyři žíhací pece do provozu v roce 2015. Další tři spustí do konce května, výhledově počítá s rozšířením kapacity na dvanáct žíhacích pecí. Kromě toho firma pracuje na revitalizaci brownfieldu s cílem přeměnit nevyužívané haly na automatický sklad materiálu, do léta příštího roku plánuje válcovna zprovoznit novou balicí linku a jako jedna z mála po dlouhé době v Česku společnost do tří let postaví nové válcovací kvarto na válcování ocelových pásů za studena. Plánované investice mají dosáhnout 378 milionů korun.

BILSTEIN CEE a. s. je tradiční český výrobce pásové oceli válcované za studena, jejíž výroba v Králově Dvoře začala v roce 1938. Firma produkuje zhruba 50 tisíc tun pásů ročně s cílem zvýšit výrobu na 80 tisíc tun. Zaměstnává 170 lidí a je součástí německé BILSTEIN GROUP. Skupina má zhruba třetinový podíl na celoevropském trhu, který představuje asi 2,2 milionů tun oceli.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024