Krby nejsou jenom na vytápění, dělají parádu

Krby nejsou jenom na parádu
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 10.2.2017 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Asi nikdo nepřepokládá, že krby si pořizujeme proto, abychom ušetřili za palivo. Krby rozhodně nejsou sporáky či kachlová kamna, která zároveň palivo spoří a jsou vyrobena tak, aby bylo co nejúčinnější. Krby si pořizujeme proto, abychom vychutnali krásu živého ohně, praskání polen a atmosféru, kterou plápolající oheň vyvolává. Krby jsou pro naši radost. Mají nízkou účinnost, protože hodně tepla unikne komínem. Kromě atraktivity oceňujme na krbech to, že poskytnou velmi rychle teplo ve svém bezprostředním okolí.  A zahradní krby využíváme nejen pro atmosféru, ale i pro grilování.

Na vytápění raději krbovou vložku, ne krby

A co když chceme, abychom měli požitek z plápolajícího ohně, ale aby krby zároveň vytápěly větší prostor? Pak si musíme pořídit krbovou vložku. Ta nemá otevřené ohniště, ale uzavřené skleněnými dvířky. Takové krby pak umožňují využít principu dvojího hoření a zvýšit účinek spalování. Pokud instalujeme ještě výměník, takové krby mohou ohřívat vodu a zapojit ji do teplovodního systému. Nejsou to však krby, ale krbová vložka s výměníkem.Zcela jinou kategorií jsou zahradní krby.

Zahradní krby pro radost i na grilování

Zahradní krby máme kvůli večernímu posezení v chladných večerech a také proto, abychom ukázali, jaké jídlo umíme připravit na ohni venku. Zahradní krby mají ohniště s roštem, na němž grilujeme. Buď přímo na otevřeném plamenu, nebo sice na ohni, ale grilovaného potraviny máme zabalené v alobalu.Zahradní krby jsou vybavené pevnou odkládací plochou a komorou na dřevo. Je vhodné postavit je přímo v altánu a vytvořit tak komorní posezení. Jen si to představte – máte altán nebo pergolu obrostlou břečťanem nebo popínavou růží a spolu s rodinou či přáteli si u venkovního krbu připravujete občerstvení na grilu. To nemá chybu.

 

Témata: krby, zahradní krby, krbová kamna, krb | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300