BILSTEIN zvýší efektivitu o 11 procent

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 18.11.2016 | Průmysl, energetika

Králův Dvůr (Pressweb) - 17. 11. 2016: Dozorčí rada výrobce pásové oceli válcované za studena BILSTEIN CEE na listopadovém zasedání schválila investici 16 milionů korun do zlepšení dělící linky o zařízení na dělení šrotu při bočním ořezu pásu. 

„Zvýší se tím kapacita linky a zhodnotí produkovaný šrot, který následně společnost bude moct lépe prodat,“  říká Peter Uhrík, předseda představenstva BILSTEIN CEE.  Výkon linky vzroste oproti současné kapacitě 5,5 tun za hodinu o jedenáct procent. Připravované navýšení kapacity dělení pásů přímo souvisí s probíhající investicí do poklopových žíhacích pecí, které přinesou dostatečné navýšení výrobní kapacity společnosti.

Úpravu linky zajistí jeden ze dvou renomovaných německých výrobců, kteří se kvalifikovali do závěrečného kola výběrového řízení. Vyšší výkon bude válcovna svým zákazníkům nabízet od září příštího roku.

::

BILSTEIN CEE a.s. je tradiční český výrobce pásové oceli válcované za studena, jejíž výroba v Králově Dvoře začala v roce 1938. Firma produkuje zhruba 50 tisíc tun pásů ročně s cílem zvýšit výrobu na 80 tisíc tun. Zaměstnává 165 lidí a je součástí německé BILSTEIN GROUP. Skupina má zhruba třetinový podíl na celoevropském trhu, který představuje asi 2,2 milionů tun oceli.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
+420 775 599 024
Obrázek uživatele e.vox
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Česká republika
flotila@evox.space
Tel: +420 775 599 024