Počítače kdysi a dnes

Zadavatel: | 16.5.2013 | Telekomunikace, IT

Praha (Pressweb) - V dnešní době již každý ví, jak vypadá počítač. I starší ročníky se setkaly s tímto pomocníkem. Je každodenní součástí našich pracovních povinností, ale i našich domovů. Spolehlivě zvládá náročné pracovní úkoly, školní práce ale i naši zábavu. Představit si jeho absenci v našich životech si umí jen málokdo, a možná taková představa i většinu děsí.

Žít bez počítače dokážeme, potvrdily to stovky let bez něj, pravdou však je, že díky němu máme život mnohem jednodušší. Mnoho činností zvládne za nás a pomáhá i při náročných ůkolech. Zvykli jsme si na něj natolik, že se na jeho obrazovku díváme každý den, a to nejen v práci, ale i doma po večerech, víkendech a mnozí se bez něj neobejdou ani na dovolené. Toto umožnilo neustálé zdokonalování technologií.

První počítače byly obrovské a velmi drahé přístroje, pracující v jazyce, kterému rozuměla jen hrstka lidí, a byly tedy určeny pro vědecké účely.

Díky vývoji se dnes můžeme těšit z našich oblíbených notebooků, které můžeme nosit všude s sebou. Mají plnohodnotnou klávesnici avšak hmotnost není nezanedbatelná. Navíc příliš časté přenášení jim velmi neprospívá. Proto na trh přišly ultrabooky. Jsou velmi podobné notebookům, pouze jejich rozměry se podstatně zmenšily. Jsou tedy mnohem lehčí a pohodlněji se přenášejí. Omezení se však vyskytly v některých funkcích.

Vývoj se však nezastaví nikdy, a proto se z vyklápěcí obrazovky a malé klávesnice stal jen dotykový displej. Tablet je tedy vhodný zejména pro zábavu. Je lehký, spratný a můžete na něm sledovat filmy či surfovat na internetu. Ultrabooky jsou spíše určeny pro ty, kteří často cestují a potřebují mít svou "kancelář" po ruce. Ideální do skutečné kanceláře jsou zase notebooky, jelikož mají plnohodnotnou klávesnici a velkou obrazovku.

Technologie se stále zdokonalují a je na každém z nás, který typ či velikost počítače si vybere.

Témata: počítače

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.