Správným zacházením šetříte na provozu auta

Zadavatel: Seocentrum s.r.o. | 16.5.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Auto je naším každodenním společníkem na cestách, ať už jdeme do sousední obce nebo na dovolenou k moři. Pokud ho už nějaký ten rok vlastníte, víte, že jeho provoz není levnou záležitostí. Táhne z nás peníze a to nejen na čerpacích stanicích, ale také v případě oprav či povinné technické kontroly.

Pravidelné platby, a ne zrovna malé částky, se však pojí samozřejmě i s pojistkami. Proto si každý dobře promyslí, zda auto skutečně a nutně potřebuje k životu. Zejména v posledních měsících si totiž takový luxus může dovolit jen málo lidí, nebo jen ti, co ho nezbytně potřebují. Pokud do této skupiny patříte i Vy, musíte se o něj pořádně starat. Zbytečné opravy a výměny opotřebovaných částí mrzí o to více, pokud jsou způsobeny pouze naší nepozorností, či nesprávným zacházením.

Naše auto vyžaduje péči v každém ročním období. Musíme tedy přizpůsobit jednotlivé zásahy aktuálnímu počasí. Naši pozornost si zejména v zimě vyžaduje autobaterie. Její stav byste zejména během tuhých mrazů měli pravidelně kontrolovat. Pokud jezdíte jen na krátké vzdálenosti, mohlo by se totiž snadno stát, že po pár takových jízdách byste už nenastartovaly. Baterie totiž v autě roztáčí motor a díky tomu je možné nastartovat. Pokud již motor běží, je funkce autobaterie zanedbatelná. Pokud ji však necháte vybít úplně, z místa se již nepohnete. V mrazech a na krátké vzdálenosti auto nestíhá baterii dobít tak, jak v letním počasí. Pokud s autobaterií budete takto zacházet pravidelně, dlouho Vám nevydrží. Myslete tedy občas i na její stav a využijte svoji nabíječku autobaterií. Pravidelným dobíjením prodloužíte její životnost, a tak ušetříte své těžce vydělané peníze. Nové akumulátory totiž nejsou vždy levnou záležitostí.

Témata: autobaterie

Seocentrum s.r.o.