Úspěšný výrobce technického osvětlení HALLA na trhu přes 20 let

UNDA
Autor fotografie:
HALLA, a.s.

Praha (Pressweb) - Česká společnost HALLA vznikla v roce 1992 a od samého počátku se věnuje výrobě a prodeji svítidel. Během své existence si svými kvalitními produkty a filozofií získala pozici spolehlivého obchodního partnera a prodejce technického designového osvětlení, které citlivě a vkusně souzní s inovacemi a současnými trendy a navíc se snaží stále hledat nové cesty, jak posouvat hranice kvalitního osvětlení s respektem k přírodě i historii.

Společnost HALLA založili přátelé Jiří Jelínek a Karel Květoň, v roce 1992 čerství absolventi přírodovědecké a elektrotechnické fakulty. Klasickou otázku – co po vysoké? – vyřešili záměrem podnikat. Nejprve uvažovali o vlastní pekárně, ale po seznámení s náročným provozem se rozhodli nakonec pro osvětlení. Jméno dala společnosti tehdejší pro Čechy nová technologie halogenových svítidel, o něž byl velký zájem na začátku 90. let. HALLA je tedy zkratka pro halogenové lampy. I když se technologie již dávno posunula, jméno HALLA si našlo své místo na trhu nejen českém, ale celosvětovém.

Na začátku společnost HALLA světla pouze dovážela. Původně řecká svítidla ale nesplňovala tuzemské normy a byla tak nepoužitelná. Proto v pronajatém sklepním prostoru v Praze začali zakladatelé firmy vlastnoručně šroubovat do osvětlení nová, česká „střeva“.

Zlom v byznysu přinesla českému výrobci mezinárodní výstava v Hannoveru v roce 1997, kam se zkusil bez větších ambicí přihlásit. Zde firma získala nenahraditelné obchodní kontakty a díky výstavě si začala budovat síť svých odběratelů za hranicemi Čech. Od té doby se HALLA jako vystavovatel účastnila zatím každého ročníku.

Díky svému přístupu k oboru, byznysu a svému renomé v odborných kruzích realizuje společnost celou řadu zajímavých instalací a začíná kromě funkčnosti prosazovat také tvar. Od roku 2007 se píše profesní partnerství s holandským designérem Robem van Beekem, kdy spolu vytvářejí osvětlení pro velkého švédského výrobce. Společně pak vytvořili řadu designových prémiových svítidel HALLA, která sbírala ocenění i na mezinárodním poli. Ve výhledu je další spolupráce, nyní již v duchu nové strategie firmy, na svítidlech opět určených pro domácnosti.

HALLA je v současnosti jeden z nejvýznamnějších českých výrobců a prodejců technického designového osvětlení. Původní českou firmou, která citlivě a vkusně souzní s inovacemi a současnými trendy. V roce 2012 HALLA přistoupila ke změně vizuální identity společnosti. Vytvořen byl nový vizuál a logo společnosti, vzniknul nový katalog produktů – Průvodce světlem. HALLA začala také aktivně komunikovat na sociálních sítích – zákazníci i obchodní partneři mohou sledovat novinky a aktivně komunikovat přes Facebook i Twitter, které se osvědčily převážně při komunikaci se zahraničními zákazníky. Zapojena je HALLA do sítě G+, svá oblíbená svítidla si mohou zákazníci „napinovat“ na své nástěnky na sociální síti Pinterest nebo si prohlédnout video spoty na kanálu YouTube. Novinkou je také aplikace do mobilních telefonů Way of Light (pro platformu Android a iOS).

Ocenění HALLA

Zlatý středník 2012 – Druhé místo za nejlepší firemní katalog roku (Průvodce světlem)

Světlo v architektuře 2013 – Třetí místo za modulovaný systém UNDA

Pragointerier 2013 – Druhé místo v soutěži TOP LIGHT za exponát TREND

In Light 2012 – Druhé místo za nejlepší účelové svítidlo

In Light 2012 – Třetí místo za nejlepší estetické svítidlo Informace o společnosti a produktech naleznete na http://www.halla.cz.

Témata: trh, design, osvětlení, HALLA | Region: ČR

Litvínovská 288/11
Kontaktní osoba: Zuzana Novotná
Asistentka