V Teplicích se nebudou nudit ani děti

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 20.8.2020 | Cestování, gastronomie

Teplice (Pressweb) - 20. 8. 2020: I když za chvíli už začíná nový školní rok, babí léto je ještě obdobím častých rodinných výletů za poznáním. Lázeňské Teplice mají co nabídnout i lidem s dětmi.

Jedním z atraktivních cílů je Pohádkový les v Janáčkových sadech, který skrývá jedenáct velkých dřevěných pohádkových postav. U každé z nich na děti čeká i lehký úkol nebo hádanka. Součástí parku jsou prolézačky a jeho návštěva je úplně zadarmo.

„Na výlet do Janáčkových sadů jezdí ze Zámeckého náměstí náš turistický vláček Humboldt. Cestující doveze i k dalším místům, kde to děti baví,“ říká Tomáš Jelínek, spolumajitel turistického centra VisitTeplice. Vláček Humboldt jezdí i kolem hvězdárny a botanické zahrady. Jízdenka na vláček vyjde na sedmdesát korun. „Jízda vláčkem stejně jako další atrakce je v ceně naší TepliceCARD, pro rodinu se investice do ní rozhodně vyplatí,“ dodává Tomáš Jelínek. Cesta do Janáčkových sadů se vyplatí i proto, že je odtamtud nádherný výhled na Teplice i Krušné hory.

Severočeská hvězdárna a planetárium v Teplicích nabízí pozorování denní i noční oblohy ze dvou kopulí o průměru pěti metrů. Kromě toho zde promítají i zajímavé filmy. Rodinné vstupné vyjde na pouhých 90 korun.

Botanickou zahradu ve městě založil kníže Clary-Aldringen původně jako městské zahradnictví. Dnes jsou ve čtyřech sklenících k vidění rostliny z celého světa. Největší je tropický skleník, kde na ploše tisíci čtverečních metrů pod střechou vysokou šestnáct metrů rostou rostliny z tropické Ameriky, Asie, Austrálie i Afriky, nechybí tu ani vodopád, jezírko, akvária nebo zřícenina mexické pyramidy. Vstup pro celou rodinu stojí dvě stě korun.

Aktivní pohyb a osvěžení ve vodě nabízí Aquacentrum s termální vodou, tobogánem, skluzavkami, houpací jeskyní a spoustou dalších atrakcí. Rodinné ceny na hodinu v Dětském světě jsou 80 korun pro dospělého, 70 korun pro děti od šesti do patnácti let a dvacetikoruna pro mladší děti. Delší pobyt pochopitelně vyjde levněji.

V Teplicích je také největší Lanový park v Ústeckém kraji, který nabízí tři různé trasy a více než pětadvacet atrakcí. Park je přímo v centru města na střeše supermarketu. Rodinné vstupné na dětskou trasu od tří let stojí 329 korun.

::

Společnost VisitTeplice od roku 2017 poskytuje služby v oblasti cestovního ruchu a volnočasových aktivit pro návštěvníky města Teplice, regionu Teplicka a Ústeckého kraje. Ve své oblasti je jedinou společností takového typu. Provozuje vlastní informační centrum a webové stránky www.visitteplice.com. Propojuje místní hotely, restaurace, muzea a ostatní provozovatele zařízení cestovního ruchu. Společnost poskytuje průvodcovské služby a spravuje řadu významných místních památek, např. poutní místo nad ostatky křesťanského mučedníka ze 4. století St. Clari nebo vyhlídkovou věž kostela sv. Jana Křtitele s interaktivní expozicí. VisitTeplice provozuje jízdy turistickým vláčkem Humboldt a výlety kabriobusy, nabízí turistům kartu na levnější jízdenky a vstupenky a mobilní aplikaci v devíti jazykových mutacích.

Region: Ústecký kraj

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
e.vox's picture
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3