Všichni zatím negativní, hlásí po prvním testu rodinná firma START Zelený

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 15.3.2021 | Zdraví

Brtnice, Jihlava (Pressweb) - 12. 3. 2021: Zhruba sedm desítek zaměstnanců se začalo testovat proti kovidu. „První otestovaní jsou zatím negativní!“ hlásí Jaroslava Zelená, jednatelka rodinné firmy START Zelený.

„Byl to boj. Zabralo mi to dva dny, než jsem všechno zorganizovala,“ říká Jaroslava Zelená. Firma nakonec domluvila testování svých lidí ve veřejných centrech. „Jinak to nešlo zajistit. Vhodné testy za rozumnou cenu se v tak krátké době nedaly sehnat,“ vysvětluje.

Vzhledem k tomu, že stát na test přispívá pouhými šedesáti korunami, ačkoli testy, které jsou nyní k sehnání, stojí 170-250 korun, utratila by firma včetně sesterské společnosti za samotestování asi sedmdesát tisíc korun měsíčně.

Firma proto organizuje svoz zaměstnanců do centra a zpátky do firmy. „Zaměstnanci ví, že testování je povinné. Nikdo to neodmítl,“ říká Jaroslava Zelená. Testů se účastní i ženy, které jsou doma z důvodu ošetřování člena rodiny a do firmy zaskočí jen občas vyřídit nejpotřebnější věci.

„K samotestování jsme přistoupili u ukrajinských kolegů, kteří se vracejí ze staveb pozdě,“ dodává paní Zelená.

Uzavřené okresy problémy nepůsobí

Opatření omezující cestování mezi okresy podle Jaroslavy Zelené firmě žádné potíže nepůsobí: „Všem, kdo pracují na stavbách na Havlíčkobrodsku nebo v Praze, jsme rozdali předepsaná prohlášení, žádnou komplikaci zatím nikdo nehlásil.“

Rodinná firma START Zelený podniká ve stavebnictví už od roku 1990. Zaměřuje se zejména na oblast pozemního stavitelství: bytová a administrativní výstavba, rekonstrukce památkově chráněných objektů, snižování energetické náročnosti budov a realizaci vodohospodářských projektů. Podnik provozuje i vlastní prodejny: stavebniny v Jihlavě a v Brtnici, kde sídlí, a tamtéž prodejnu a servis zahradní a malé zemědělské techniky Stihl. Firemním cílem je nabízet co nejširší a zároveň nejkvalitnější škálu produktů a služeb, příznivé ceny, kvalitní servis a odborné poradenství.

Region: Vysočina

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
e.vox's picture
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3