Demolice nebo rekonstrukce? Někdy je to na zvážení

Zadavatel: Seokonzult.cz | 30.8.2019 | Reality, bydlení
demolice

Zdědili jste po prarodičích nějaký dům, který však není od pohledu obyvatelný? Nebo jste jen koupili pozemek, na němž dům stojí, ale opět se nejedná o zrovna obyvatelný příbytek? Ať tak či onak, určitě se rozhodujete, jestli dům zrekonstruovat nebo ho radši zdemolovat. Co bude lepší řešení?

Kdy se vyplatí rekonstrukce?

Nebudeme dlouho chodit kolem horké kaše, zodpovězme si rovnou otázku, kdy se vyplatí rekonstrukce. Než se rozhodnete dům zrekonstruovat, musíte si položit několik otázek, a sice si musíte položit otázku, jaké jsou základy domu či jaké jsou v domě rozvody elektřiny a vody. To totiž hraje při rozhodování opravdu velkou roli. Stejně tak hraje roli i dispoziční řešení místností a mimo jiné i orientace oken.

Pokud se zjistí, že základy domu nebo rozvody elektřiny nejsou na tom zrovna nejlépe, raději od rekonstrukce upusťte. Pokud je však všechno v pořádku, neváhejte se do rekonstrukce pustit.

Kdy se vyplatí demolice?

Jak jsme zmínili, důležité je zodpovědět si výše uvedené otázky, a sice jak jsou na tom rozvody elektřiny nebo základy domu či dispoziční řešení místností. Pokud se zjistí, že na tom základy nejsou zrovna dobře a že rozvody elektřiny nejsou dostatečné, vyplatí se investovat do demolice.

Demoliční práce se zahajují taky ve chvíli, kdy se dům doslova rozpadá před očima. Pokud dům nebo stodola či podobná budova doslova trouchniví a padá k zemi, není jiného řešení. Trouchnivějící domy mohou být nebezpečné, je třeba je zdemolovat dříve, než na někoho spadnou.

O demoliční práce se postará firma KT-Ekologické domy, s. r. o. Je však důležité mít v rukou demoliční výměr, což je dokument povolující legální odstranění stavby. Bez zmíněného dokumentu nemůže být demolice zahájena. V případě celkového odstranění objektu se musí zpracovat i projekt k demolici.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Tschechische Republik
info@seokonzult.cz