Trápíte se velkou spotřebou energie? Investujte do tepelného čerpadla

Zadavatel: Seokonzult.cz | 2.7.2019 | Průmysl, energetika
tepelné čerpadlo

O tepelných čerpadlech se povídá, že jsou vhodné zejména do starších domů, kde je spotřeba energie velmi vysoká. Jenže velká spotřeba energie nemusí být problém jen starších domů, ale také novostaveb nebo jiných rodinných domů. Nejedna domácnost touží po úspoře nákladů, které souvisí s chodem rodinného domu. Pokud se i vy trápíte tím, že vaše spotřeba energie je zbytečně velká, investujte do tepelného čerpadla, které vám s potíží pomůže. Kontaktujte tedy nejdříve například projekční kancelář, který vše navrhne a zváží možnosti s ohledem na konkrétní dům.

Tepelná čerpadla jsou alternativním zdrojem energie. Jedná se o velmi chytré zařízení, které odnímá teplo z okolního prostředí, což je například vzduch nebo země. Toto teplo převádí na vyšší teplotní hladinu a poté ho lze využít pro vytápění domácnosti nebo případně pro přípravu teplé vody. Energii je nutné dodat jen ve chvíli, kdy dochází k přečerpání tepla na vyšší teplotní hladinu.

Díky čemu funguje tepelné čerpadlo?

Princip či fungování tepelného čerpadla je jasný, ovšem co může za to, že tepelné čerpadlo funguje tak, jak má? Mohou za to čtyři části chladícího okruhu, čímž je výparník, kompresor, kondenzátor a následně expanzní ventil.

Kompresor spolupracuje s výparníkem, z něhož nasává plyn. Expanzní ventil udržuje tlakový rozdíl, a to konkrétně mezi vysokotlakovou a nízkotlakovou stranou chladícího oběhu. I když jsme už výparník zmínili, je nutné zmínit i jeho přesnou funkci, a sice odebírá teplot nízko potencionálnímu zdroji tepla. Poslední důležitou částí je kondenzátor, který předává teplo do otopné soustavy.

Samozřejmě to není to jediné, co se v tepelném čerpadle nachází, ale je to skutečně to nejdůležitější, díky čemu tepelné čerpadlo funguje tak, jak má. K dalším zařízením patří také filtr, odlučovače, dehydrátory nebo ukazatele vlhkosti. Detaily je lepší řešit vždy se specialistou na tuto problematiku, tedy projektantem. 

Rozdělení tepelných čerpadel:

  • vzduch/voda
  • odpadní vzduch/voda
  • země/voda s horizontálním výměníkem
  • odpadní voda/voda
  • země/voda se svislým zemním vrtem
  • voda/voda
  • hybridní
Témata: tepelná čerpadla, projekční kancelář, projektant, frýdek-místek, Ostrava | Region: Moravskoslezský kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Tschechische Republik
info@seokonzult.cz