Jak na kapry v létě

Zadavatel: Seokonzult.cz | 2.7.2019 | Sport, volný čas, zábava
kapr, lov

Lov kaprů je během léta jiný než na jaře nebo na konci sezony. Voda je poměrně teplá, kapři nejsou tak aktivní a tak houževnatě se nehodí za každou atraktivní nástrahou. Každý rybář proto během léta musí být vytrvalejší a trpělivější. Ani jemu samotnému se přece nic nechce dělat, když je horko. Existuje však několik tipů, jak na kapry v létě. Pokud se chystáte třeba na rybářskou soutěž nebo na rybářské závody, mohou se vám tipy hodit stejně jako těm, kteří si jen chtějí užít skvělé rybaření během volného víkendu.

Trefte velikost nástrahy

Při rybaření je velice důležité, abyste neodbyli nástrahu. Právě nástraha je klíčem k úspěchu. Obecně platí, že nástraha by měla být tak akorát velká. Pro lov kaprů je tou nejúčinnější nástrahou krmné boilies, které nesmí být příliš velké, ale zase na druhou stranu ani příliš malé. Před třením se však velké nástrahy vyplatí používat, kapři totiž v tomto období konzumují daleko více potravy než kdy jindy.

Pozorujte vítr

Víte, co či kdo je při lovení ryb vaším největším pomocníkem? Rozhodně vítr. Vítr jako takový je skvělým pomocníkem při lokalizaci ryb, proto ho pozorujte. V revíru si usedněte na místo, kde je dobrý profil a struktura dna na nevětrné straně. Při lovení kaprů na podzim zvolte opak.

Najděte své strategické místo

Volba revíru a následná volba místa, kde se pustíte do rybaření, to je základ úspěchu. Třeba během tření se vyplatí být spíše u mělkých zátok, kde je voda teplejší. Přesně do takových zón se během tohoto období kapři dostávají, a právě v takových zónách se ve zmiňovaném období pohybují nejvíce.

Buďte v pohybu

Kapři se v období, kdy není období tření, pohybují takřka všude a neustále. Jsou jinými slovy stále v pohybu. Proto buďte v pohybu s nimi. Kapři se zejména během léta často přizpůsobují teplotě vody, také se hledají velké množství přirozené potravy nebo plavou po směru slunečních paprsků. Buďte proto v pohybu s nimi a uvidíte, že ulovíte rekordní množství kaprů a nejen je!

Témata: kapr, ryby | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Tschechische Republik
info@seokonzult.cz