Den české logistiky i s podporou Kühne + Nagel, Miroslav Pudil představil digitální novinky

Ředitel společnosti Miroslav Pudil představil horké novinky v digitalizaci logistiky
Zadavatel: Kühne + Nagel | 14.5.2019 | Auto-moto, logistika
Miroslav Pudil z Kühne + Nagel ČR představil novinky v digitalizaci logistiky

Praha (Pressweb) - "Full house" jsme letos v dubnu zažili na akci Den české logistiky České logistické asociace na pražské Vysoké škole ekonomické. Setkání 400 logistických odborníků z řad výrobních firem, dodavatelů do logistiky, zákazníků využívajících spediční služby a samozřejmě studentů proběhlo tentokrát i za účasti společnosti Kühne + Nagel.

Rychlé nabídky a objednávky přepravy

Spolu s ředitelem obchodu Vojtěchem Rábem prezentoval ředitel společnosti samoobslužný online objednávkový systém myKN, který umožňuje z jednoho místa, doslova přes jediné tlačítko na webu, objednat námořní, letecké a silniční přepravy do celého světa pohodlně v režimu 24/7. Mezinárodní přeprava zboží, zvláště lodních kontejnerů, se díky této automatizaci procesů stává rychlejší a pružnější, protože zákazník si sám snadno poptá ceny on-line, zároveň z nabídek může přímo nákladní dopravu i objednat a své zásilky po celém světě sledovat pohodlně z telefonu či tabletu. A to všechno z jedné aplikace.

Námořní spojení v SeaExplorer

Velký zájem vyvolala další logistická novinka – aplikace Sea Explorer. Jde o největší vyhledávací databázi námořních kontejnerových linek na světě pro hledání přímých i nepřímých lodních spojení (servisů) s dalšími šikovnými funkcionalitami pro správu přeprav on-line.

Ukazatel vývoje trhu gKNi

Ovšem lahůdkou, obzvláště pro studenty ekonomie, byla ukázka unikátního ukazatele světového obchodu gKNi, který, z denně zpracovávaných 200 milionů logistických datových souborů z celého světa, indikuje dynamiku růstu celosvětového obchodu. Aplikace funguje na základě analýz dlouhodobě sbíraných logistických dat (tzv. big data) a dále porovnává a vyhodnocuje data z:

• globální letecké a námořní přepravy a z pohybů letadel/lodí
• exportu a importu firem a komodit
• globálních cen zboží, daní, celních sazeb, směnných kurzů
• výkyvů přeshraničního obchodu na všech kontinentech apod.

Indikátor gKNi (podobný tomu od Světové obchodní organizace) spolehlivě předpovídá globální ekonomický vývoj trhu, tj. navýšení x pokles růstu mezinárodního obchodu, a to v reálném čase.

Prezentace Kühne + Nagel k dispozici
Zajímá vás, jaké digitální logistické novinky jsme prezentovali? Klikněte na prezentaci "Mezikontinentální zasílatelství ve znamení digitalizace".

Kontakt:

www.kuehne-nagel.cz
lenka.krivancova@kuehne-nagel.com

 

Obrázky:
Témata: logistika, digitalizace, nákladní přeprava | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Kühne + Nagel

Pekařská 7
155 00 Praha 5
Kontaktní osoba: Lenka Křivancová
Marketing Manager ČR
lenka.krivancova@kuehne-nagel.com
601 256 743
Kühne Nagel's picture
Kühne + Nagel je světový lídr v námořní dopravě, globální dvojka v leteckém cargu, evropská trojka v silniční spedici a světová dvojka ve službách kontraktní logistiky.  
Kühne + Nagel, spol. s r.o.
Pekařská 7
155 00 Praha 5
Tschechische Republik
lenka.krivancova@kuehne-nagel.com
Tel: 257 090 065