Jaro opět ve znamení prací na zahradě. Co všechno nás opět čeká?

Zadavatel: Seokonzult.cz | 5.5.2019 | Zemědělství, ekologie

Jaro se stejně jako každý rok nese ve znamení prací na zahradě. Lze říct, že během jara a také během podzimu je na zahradě nejvíce práce. Zatímco na jaře se zahrada musí vzpamatovat z dlouhého spánku, na podzim se musí zahrada na dlouhý spánek připravit. Zatímco na jaře máme co dělat s tím, abychom zasadili všechny potřebné plodiny, na podzim se zase snažíme zlikvidovat všechno spadané listí, které padá takřka bez přestání. Se sázením nám stejně jako se shrabáváním listí pomůže zahradní technika. S jakými dalšími typicky jarními pracemi nám manipulační technika pomůže? Ostatně to všechno musíme během jara stihnout na zahradě udělat?

Začínáme u trávníku

Po zimě je opět třeba dát do pořádku trávník. Je třeba trávník opět posekat, a to kvalitními zahradními sekačkami, díky nimž bude trávník přesně v takové délce, v jaké ho chceme mít. Kromě sekání samozřejmě musíme kypřit trávník, s čímž pomohou kypřiče půdy. A nezapomínáme ani na hnojení, které podpoří růst trávníku. Mimochodem, věděli jste, že během jara je nutné provést i vertikutaci trávníku? Vertikutátory Einhell se používají zpravidla na jaro a na podzim, kdy zbavují trávník mechů, plstí a dalších nečistot, kromě toho ho dokonale provzdušňují.

Pokračujeme u stromů

Aby byla opět hojná úroda ovoce, je třeba připravit stromy na další sezonu. S pomocí zahradních nůžek na větve krásně odstřihneme suché a staré větve, na jejichž místě mohou narůst větve nové. Strom nám za tento krok poděkuje velkým množstvím ovoce.

Nezapomínáme na živé ploty

Mnozí lidé mají kolem svých zahrad živé ploty, které samozřejmě taky nesmíme opomenout. S pomocí zahradních nůžek na živý plot přineseme živé ploty do takové podoby, do jaké chceme.

Sadíme plodiny

Pokud nechcete utrácet za zeleninu, proč si na svou zahradu do záhonků něco dobrého nenasadit? Obvykle se sadí mrkve, cibule, okurky nebo třeba papriky a rajčata. Není nad domácí zeleninu!

Témata: zahrada | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Tschechische Republik
info@seokonzult.cz