Za Janáčkem a liškou Bystrouškou až do Hukvald

Zadavatel: Seokonzult.cz | 5.5.2019 | Kultura, hudba, divadlo

Přemýšlíte, kam se vydáte s rodinou na výlet? Děti začínají být netrpělivé, nechtějí celou sobotu prosedět doma u televize, chtějí raději něco podniknout. Proto je v jejich aktivitě podpořte, jeďte s nimi na výlet, na který rozhodně nezapomenou. Co třeba zamířit do Hukvald? Dospělí se podívají za Janáčkem, děti zase za liškou Bystrouškou.

Obec Hukvaldy se nachází v okresu Frýdek-Místek. Je to velmi oblíbený turistický cíl. I když v obci žijí zhruba dva tisíce obyvatel, je to velmi lákavá obec nejen pro svou přírodu, ale hlavně pro své atrakce. Víte, co v Hukvaldech navštívit, pokud se zde budete o víkendu potloukat?

Až na hrad

V obci Hukvaldy se nachází stejnojmenný hrad, který je rozhodně tím největším turistickým lákadlem. Jedná se o jeden z největších hradů na Moravě. Na hradě je zachována krásná kaple sv. Ondřeje, která byla vybudována kolem 17.století. Kaple je zasvěcená patronovi kraje, je vyobrazen na oltáři v kapli.

Hrad bude zajímavý nejen pro rodiče, ale bude velmi atraktivní i pro děti. Během sezony, tedy od dubna do října, se totiž na hradě konají mnohé nezapomenutelné akce, jako jsou třeba rytířská vystoupení, večerní strašení nebo akce nazvaná Dobývání hradu.

Dospělí za Leošem Janáčkem

Hrad je lákadlem jak pro dospělé, tak pro děti. Co je však převážně pro dospělé, je dům, který patřil slavnému Leoši Janáčkovi. V domě je původní interiér, včetně vybavení z dob, kdy dům skladatel využíval. Lidé se tak mohou podívat, jak to vypadalo v salónu, kde vznikala známá slavná opera Příhody lišky Bystroušky.

A lišku Bystroušku si můžete prohlédnout v oboře kolem hradu.

Za exotickou do Tropic Hukvaldy

Pokud si chcete prohlédnout exotické rostliny a zvířata, nesmíte minout Tropic Hukvaldy. Ať už budete v Hukvaldech kvůli nějaké se konající akci, kvůli mluvícím papouškům si jistě chvilku najdete, abyste do Tropic Hukvaldy zavítali.

Témata: hukvaldy | Region: Moravskoslezský kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Seokonzult.cz

Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
SEO Specialista Tomáš Stýskala již od roku 2009 poskytuje služby optimalizace webových stránek, linkbuildingu a PR.
Tomáš Stýskala
Bruzovská 1840
738 01 Frýdek-Místek
Tschechische Republik
info@seokonzult.cz