Klíčová banka zvyšuje zabezpečení dveří před odemčením ‚černým klíčem‘

Zadavatel: e.vox, spol. s r. o. | 4.3.2019 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - 4. 3. 2019:  Rodinná zámečnická firma Kaltmeyer zdarma nabízí zákazníkům užitečný servis „klíčové banky“. Služba zvyšuje zabezpečení vložkových klíčů proti neoprávněné výrobě jejich kopií.

Podstata služby spočívá v registraci oprávněné, případně náhradní osoby ve speciální databázi. Firma pak náhradní klíče nevyrobí, respektive nevydá nikomu jinému. „Výhodou služby je dostupnost náhradního klíče pro registrované zákazníky i bez nutnosti předložit bezpečnostní kartu, stačí pouze sdělit heslo,“ vysvětluje majitel firmy Tomáš Kaltmeyer.

Klíčová banka pohodlně a rozhodně levněji řeší časté osobní situací, jako je ztráta kabelky se svazkem klíčů nebo zabouchnutí dveří s klíči uvnitř bytu. Místo volání havarijní služby a zbytečné útraty několika tisíc korun stačí obrátit se na klíčovou banku, která po identifikaci zákazníka vyrobí nové klíče. Zákazník se může spolehnout na stoprocentní diskrétnost; ve specializované databázi není ani jméno, ani adresa.

Zastaralejší, ale dosud používaný způsob ochrany klíčů totiž spočívá ve vydávání fyzických bezpečnostních karet - ty ale lidé často ztrácejí a v případě potřeby pak nejsou schopní prokázat oprávněnost požadavku na výrobu dalších klíčů.

„Zabezpečit se proti výrobě ‚černého klíče‘ je čím dál důležitější - zvlášť v souvislosti s tím, jak se rozšiřují 3D tiskárny, které snadno zvládnou klíč vyrobit,“ upozorňuje Tomáš Kaltmeyer. I když se novému trendu aditivního tisku snaží výrobci zabránit zaváděním plovoucích kódů, které kopírování klíčů znemožňují, možnosti jejich výroby pomocí 3D tiskáren jsou stále dostupnější. V případě, že dojde k vyloupení domu nebo bytu použitím ‚černého klíče‘, pojišťovny se pak oprávněně zdráhají škodu uhradit.

Všechny chráněné klíče Kaltmeyer vyrábí na speciální kódovací frézce, která zaručuje na rozdíl od běžných způsobů výroby náhradních klíčů vysokou přesnost. „Každý takový klíč je jako originál, přičemž přesné klíče prodlužují životnost zámkové vložky,“ dodává Tomáš Kaltmeyer.

Výhodou klíčové banky také je, že zákazníkům kdykoli na požádání poskytne informaci o počtu klíčů, které byly v minulosti vyrobeny.

‚Černý klíč‘ je pojem, kterým se označují načerno vyrobené kopie klíčů, které představují bezpečnostní riziko. Snadnému kopírování nahrává skutečnost, že v Česku až 85 % domácností používá zastaralé cylindrické vložky se ‚zubatým‘ klíčem, zatímco v Německu je takových klíčů jen 20 %.

::

Kaltmeyer je česká rodinná firma, která vznikla už v roce 1988. Provozuje zámečnictví a zabývá se projektováním a dodávkou mechanických a elektronických systémů kontroly vstupu - nabízí klíčové systémy, čipové systémy, samozamykací zámky, vstupní portály, domovní telefony. Elektronické systémy dnes přinášejí více než polovinu tržeb. Kaltmeyer vybavil klíči například IKEM, Řízení letového provozu, Magistrát hlavního města Prahy, Hotel Hilton či společnost Zentiva. Firma je držitelem certifikátu ISO 9001 a držitelem patentu a několika užitných vzorů. Společnost sponzoruje cyklistický oddíl Kovo Praha, jehož člen Daniel Babor získal v srpnu roku 2017 na dráze, po titulu mistra Evropy, i duhový dres mistra světa.

e.vox, spol. s r. o.

Slavíkova 3
120 00 Praha 2 - Vinohrady
Kontaktní osoba: Zdeněk Fekar
mediální poradce
zdenek@evox.space
e.vox's picture
Poskytujeme služby v oboru marketingových komunikací, zejména poradenství v oblasti public relations. Tiskové zprávy, letáky, inzeráty, komunikace se zákazníky, video nebo prezentace na facebooku a jiných sociálních médiích? Cokoli potřebujete, neváhejte a ozvěte se.
e.vox, spol. s r. o.
Slavíkova 3