Platba do zahraničí bez poplatků a s výhodným kurzem

Zadavatel: Creative Digitus | 10.12.2018 | Finance, ekonomika
Autor fotografie:
Převod peněz do zahraničí a ze zahraničí

S rostoucí oblibou nákupů na zahraničních e-shopech roste i poptávka po nových způsobech převodu peněz do zahraničí a na zahraniční měny. Už dávno neplatí, že musíme využívat jen bankovní převod nebo europlatbu. K dispozici jsou i nové způsoby, které slibují okamžitý převod a výhodné podmínky. Převod peněz online oceníte také při pracovních pobytech v zahraničí, jako jsou například populární working holiday.

Posílání peněz v zahraničních měnách

Dříve platilo, že jsme pro posílání peněz do zahraničí museli využívat jen drahých bankovních převodů nebo služeb pošty. Dnes tomuto posílání peněz konkuruje celá řada nových, moderních a online aplikací.

Jestliže vás čeká zahraniční cesta, delší dovolená nebo working holiday, je nutné se s těmito způsoby seznámit. Working holiday na Novém Zélandu je nádhernou zkušeností, ale je to země natolik vzdálená od domova, že je nutné rozmyslet si, jak byste vyřešili převod peněz do zahraničí v případě nutnosti. Stejnou přípravu musíte věnovat i před pobyty v Kanadě, USA, Austrálii nebo Thajsku.

Rychlý pomocník, Western Union

Western Union je agentura, která spolupracuje s poštou. Jejím prostřednictvím je možný okamžitý převod peněz do zahraničí. Velkou výhodou je více než půl milionu poboček a možnost získat okamžitě hotovost. Zachrání vás ve chvíli, kdy jste přišli například o platební kartu i mobilní telefon a nemáte žádné prostředky. Je třeba se připravit na administrativně náročnější proces, prokazování totožnosti a nevýhodný kurz. Pomocí České pošty je samozřejmě možný i převod peněz do zahraničí nebo převod peněz ze zahraničí prostřednictvím poštovních poukázek. Připravit se musíte na nevýhodný kurz i poplatek mezi sto až dvě stě korunami. Využili byste pouze v případě, kdy zasíláte peníze někomu, kdo nemá bankovní účet.

Poslání peněz prostřednictvím banky

Jednoduchým způsobem, jak poslat peníze je bankovní převod. Se zeměmi evropské unie je možné využívat zvýhodněný bankovní převod prostřednictvím europlatby označované jako SEPA. Europlatba má různě vysoké poplatky, podle banky můžete zaplatit 20 Kč nebo i 250 Kč. Banky neumožňují převod peněz o víkendu a doba připsání peněz na partnerský účet může být i čtyři pracovní dny.

Vyšší poplatky vás čekají, pokud se jedná o převod peněz z Nového Zélandu, Thajska nebo USA či Austrálie. Zkrátka ze zemí, které nejsou členy Evropské unie. Poslání peněz do ČR nebo z ČR do zahraničí vás může stát od třiceti korun do dvou tisíc korun, podle ceníku jednotlivých bank. Nepříjemná je i odpověď na otázku, jak dlouho trvá převod peněz. Může to být dokonce i pět pracovních dní.

Výhodné způsoby posílání peněz

Mnohem jednodušší a levnější je pro posílání peněz využít převod peněz online, prostřednictvím některé elektronické peněženky nebo moderních aplikací TransferWise či Revolut. Jestli vás čeká práce v zahraničí a nezáleží na tom, zda je cílovou zemí blízká Velká Británie nebo vzdálená Kanada, ještě před odjezdem si aktivujte účet na některé z moderních peněženek pro posílání zahraničních plateb. Založení bankovního účtu v zahraničí vás v případě dlouhodobé práce nemine a je lepší poslat našetřené peníze zpátky do Čech přes online služby než-li skrze drahé bankovní tradiční převody.

Současně se dohodněte i s blízkými, kteří zůstávají doma, aby postupovali stejně. TransferWise nabízí převody obrovského množství měn za výhodnější kurz než banka, poplatek je v řádech desetikorun. Využijete při bankovních převodech, kdy těžíte z výhodného směnného kurzu. Ve chvíli, kdy potřebujete hotovost, je úžasným pomocníkem služba Revolut, ke které je možné zřídit platební kartu. Vaši známí vám z domova mohou převést peníze na váš účet okamžitě, bez poplatku a za výhodný směnný kurz mezi korunou a ostatními měnami. Vy si peníze vyzvednete z platební karty k účtu Revolut.

Chystáte se jako au-pair do Anglie nebo jen na rodinou dovolenou do Chorvatska? Připravte se na nečekané a zřiďte si TransferWise anebo Revolut kartu pro mezinárodní platby.

Témata: převod peněz, posílání peněz, transferwise, revolut, western union, bankovní převod, bankovní účet, sepa, europlatba | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Creative Digitus

Tschechische Republik