Ready made společnost: Aneb jak snadno a rychle přijít k hotové firmě

Zadavatel: Office Time | 14.11.2018 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Založit si v dnešní době vlastní firmu není skutečně vůbec nic nemožného. Prakticky každý, kdo chce, si může vytvořit svou vlastní společnost a začít si říkat „ředitel” nebo důležitě „prezident společnosti”. A ani finančně to není nic nemožného. Například společnost s ručením omezeným už založíte s pouhou korunou v kapse. Nebo pro založení komanditní společnosti vám stačí pouhých 5 000 Kč. Takže rozhodně to není žádné Sci-Fi.

Název společnosti DIČ Registrace od Cena
JITAMALE s.r.o. 06601383 28.05.2018 99.900 Kč

 

Ovšem na co je založení firmy skutečně náročné, tak je čas. Toho budete potřebovat kvantum. Podle organizace Doing Business budete muset k založení firmy v České republice učinit celkem osm kroků, které mohou trvat i několik týdnů. Avšak ani to není neřešitelné! V dnešní době existuje i pro hodně časově vytížené lidi řešení - Ready made společnost. O co se jedná?

Co jsou Ready made společnosti?

Jak už název napovídá, Ready made společnosti jsou předzaložené firmy na klíč. Taková společnost je zapsaná v obchodním rejstříku, má název, sídlo, jednatele, IČO a plně splacený základní kapitál. Tato firma v první chvíli nic nevytváří ani nemá žádné zakázky. Pouze vyčkává, až si jí někdo koupí, nebo až si jí převezmete. Takto si můžete objednat firmu na klíč anebo si koupit již nějakou stávající společnost. Obrovskou výhodou je nulová administrace a s tím spojený čas.

Jakou Ready made společnost si můžete koupit?

Stojí to sice více peněz, než kdybyste si společnosti zakládali sami, ale na druhou stranu pro velmi časově vytíženého podnikatele je to obrovská pomoc. Koupit si takto můžete nejen společnost s ručením omezeným, ale také akciovou společnost nebo evropskou společnost.

Firma s historií

I když takové společnosti nemají žádné závazky ani doposud nevyvíjely žádnou obchodní činnost, můžete si zvolit dokonce i firmu s historií. To znamená, že si zvolíte dobu, po jakou je společnost zapsána v obchodním rejstříku. Též se tím rozumí společnost, která má účetní historii - taková společnost je vhodná pro získání bankovních úvěrů, státních dotací či jiných půjček.

Od valné hromady je společnost vaše!

A jak vlastně dochází k přepisu společnosti na vás? Nejprve si ji koupíte. Funguje to podobně třeba jako nákup potravin v obchodě. Zaplatíte za ni, stejně jako za potraviny. A obdržíte doklad o zaplacení, což je v obchodě paragon a u obchodních společností valná hromada. Během valné hromady dojde k odvolání současného jednatele společnosti a zvolí se jednatel nový, tedy vy. Změna se pak zavede ještě do obchodního rejstříku a tím je firma oficiálně vaše a můžete s ní začít podnikat. Místo osmi kroků a desítek hodin strávených v zákoníku a v různých dokumentech vlastně uděláte pouze tři nenáročné úkony.

Témata: ready made společnost, Ready made s.r.o. | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Office Time

Revoluční 762/13
110 00 Praha 1
Office Time's picture
Přemýšlíte o tom, že změníte sídlo firmy, aby vaše podnikání dostala nový impuls?Je to dobrý nápad, protože dobrá adresa zvýší vaši konkurenceschopnost, zvýší vaše šance na lukrativní obchody. Pokud získáte například prestižní sídlo firmy Praha, budete potřebovat také virtuální... vice ›
OfficeTime s.r.o. - kancelář
Revoluční 762/13
110 00 Praha 1
Tschechische Republik
obchod@officetime.cz
Tel: +420 775 552 844, 226 254 066