Knihovna na vlnách

Literárně-hudební festival na vltavské náplavce
Zadavatel: Městská knihovna v Praze | 27.6.2018 | Kultura, hudba, divadlo
Jaroslav Kalfař

Praha (Pressweb) - Ve čtvrtek 28. června startuje literárně-hudební festival Na vlnách MKP. Autorská čtení a koncerty oživí náplavku již popáté!

Stalo se již tradicí, že v létě se stěhují na vltavskou náplavku nejen cyklisté a farmářské trhy, ale také literární a hudební aktivity Městské knihovny v Praze. Pátý ročník literárně-hudebního festivalu Na vlnách MKP nabízí autorská čtení českých i zahraničních spisovatelů, koncerty i zábavu pro děti. Vstup je volný, pivo na čepu a domácí limo na baru.

Sedm večerů můžete strávit na lodi Avoid Floating Gallery, potkat české i zahraniční autory a poslechnout si hodně různorodou muziku. Každý večer vás čeká autorské čtení a po něm koncert. Festival odstartuje ve čtvrtek 28. června Jaroslav Kalfař, americký spisovatel českého původu, který zaujal svým debutovým románem Spaceman of Bohemia (Kosmonaut z Čech), 2017. Po jeho čtení vystoupí kapela První hoře, která oslaví vydání jednoho ze svých nejúspěšnějších alb Křehký mechanismus pozemského štěstí.

Z českých autorů vystoupí dále Josef Pánek, letošní vítěz ceny Magnesia Litera za prózu, David Zábranský, autor široce diskutovaného divadelního kusu Herec a truhlář Majer mluví o stavu své domoviny a románu Za Alpami. Poctu vzdáme Arnoštu Lustigovi, jehož povídky zazní v podání herce Miroslava Táborského.

Hned z kraje festivalu proběhne Bulharsko-český večer, kdy přivítáme bulharského básníka Bojko Lambovského, prezidenta tamního PEN klubu, autora v Bulharsku mnoha oceňovaných knih, básnířku Lidiu Galabovu a básníka a prozaika Jana Sojku. Přijde také zástupce časopisu PLAV, který představí bulharské číslo, a budeme též hovořit o Plovdivu, jako Evropském městě kultury 2019. Na literární večer naváže tradiční bulharská hudba v podání kapely BOSILEK.

Druhou autorkou ze zahraniční bude Katarzyna Boni, polská prozaička žijící v Japonsku, která bude číst z reportážního románu Ganbare! Workshopy smrti. Spolu s ní vysoupí česko-japonská filmařka Haruna Honcoop. Večer zakončí Trio shakuhachi improvizovanou hudbou ovlivněnou japonskou estetikou.

Každý festivalový den bude od 17:30 u lodi zaparkovaný bibliobus Oskar s bohatou zásobou knih a her pro děti i dospělé. Všechny literární pořady začínají v 19:30, koncerty a hudební vystoupení krátce před devátou hodinou.      

Kompletní program festivalu najdete na www.mlp.cz/navlnach

Akci pořádá Městská knihovna v Praze, jmenovitě minibibliobus Oskar a Dům čtení, projekt Praha město literatury a Avoid Floating Gallery

 

Na vlnách MKP

28. 6. – 19. 7. 2018 každé úterý a čtvrtek

Loď Avoid Floating Gallery, náplavka u Železničního mostu

Vstup zdarma

Více info na www.mlp.cz/navlnach

Textový soubor:
AnhangGröße
Datei tz_na_vlnach_2018.docx39.98 KB
PDF icon tz_na_vlnach_2018.pdf145.88 KB
Obrázky:
AnhangGröße
Image icon kalfar.jpg103.33 KB
Image icon zabransky.jpg141.71 KB
Image icon obalka_panek_klima_mal.jpg1.26 MB
Témata: literatura, Praha město literatury, koncerty, Městská knihovna v Praze, knihovny | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Městská knihovna v Praze

Mariánské nám. 1
115 72 Praha 1
Kontaktní osoba: Lenka Hanzlíková
Tisková mluvčí
lenka.hanzlikova@mlp.cz
+420 733 160 007
MKP's picture
Městská knihovna v Praze je největší městskou knihovnou v České republice. Své služby poskytuje po celé Praze prostřednictvím více jak 40 poboček a 3 vozidel pojízdné knihovny. Kromě půjčování klasických tištěných knih, hudby, filmů, map, obrazů, not, deskových her a časopisů, zpřístupňuje také e-... vice ›
Městská knihovna v Praze
Mariánské nám. 1
115 72 Praha 1
Tschechische Republik
knihovna@mlp.cz
Tel: +420 222 113 555