Není investice jako investice

Zadavatel: IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. | 23.4.2018 | Stavebnictví

Polná (Pressweb) - Každý člověk stále přemýšlí, jakým způsobem by mohl ušetřit. Ano, dá se ušetřit na jídel, na novém oblečení, ale dá se také ušetřit na provozu domu. Tato úspora nám nebere žádné prožitky a zároveň nám zlepší pohodlí domova.

A jak se dá na takovém provozu ušetřit? Stačí jednoduše zateplit strop. Levně, rychle a snadno. Úspora za rok může být až 30% na službách.

Každá střecha ideál
Tajemství minerální izolace MAGMARELAX® je, že je vhodná do všech typů střech.

Ploché střechy
Starší domy s plochou střechou, bytové domy i novější paneláky mají v zateplení střechy slabinu. I když nějakou izolaci mají, je nekvalitní, poplatná době stavby. Izolovala špatně už jako nová, po mnoha letech slehla vlivem vlastní váhy a vlhkost dokonala dílo zkázy. Vytvořila se z ní kompaktní pevná hmota, která neizoluje téměř vůbec.

Naštěstí jsou ploché střechy převážně dvouplášťového provedení. Do dutiny nad stropem místností posledního podlaží lze zafoukat minerální izolací MAGMARELAX®. Díky nerostnému původu dobře vzdoruje ohni, takže výrazně zlepší požární odolnost domu. Zabraňuje srážení vlhkosti, nechutná hlodavcům a není napadán plísní. Výborné vlastnosti magmarelaxové tepelné izolace lze zaručit na dlouhou řadu let.

Zateplení rovné střechy je nejvhodnější provádět na jaře nebo v létě. Jedná se totiž o střechy, které často nemají revizní otvor. Ten se musí nejprve vytvořit a k tomu je třeba pěkné počasí.

Zateplení střechy zhodnotíte také za parných letních dnů, kdy se v horních místnostech domu nedá vydržet díky prostupujícímu horku z rozpálené střechy. Izolace zabrání tomuto prostupu a horní místnosti zůstávají i během léta obyvatelné.

Sršni a vosy, třeste se!
Zateplení dvouplášťových střech přináší další výhodu. Často se při něm musí vytvořit revizní otvory nebo střešní vikýře. V budoucnu je oceníme, až přivolaná hasičská záchranná hlídka přijede likvidovat hnízda sršňů a vos, jejichž obyvatelé koncem léta terorizují okolí.

3x velké plus
Zateplení střechy vám pomůže odstranit hned tři problémy najednou. Pobyt v letních dnech v domě se stane vysloveně příjemným a v zimě naopak nebudete mít pocit chladu. Ale to nejlepší nakonec. Ročně ušetříte tisíce za topení, i když budou ceny paliv dále stoupat. Pak už můžete v klidu šetřit jen na pěkné věci.


Sedlové střechy
Izolují se nejlépe do dutiny v podlaze půdy, zateplí se i velmi těžko přístupné prostory. Stačí jen několik otvorů do podlahy půdy, které se po zafoukání znovu uzavřou. Vše je tak dokonale utěsněno.

Není-li dutina v podlaze půdy k dispozici nebo je příliš nízká, nafouká se izolační vata přímo na podlahu půdy, stačí vrstva o síle 20 až 25 centimetrů. Ta již velmi dobře tepelně izoluje. Poměr ceny a úspory nákladů na topení zde vychází nejlépe. Půda však není jinak využitelná.

K foukání do nové podlahy na půdě přistoupíme, chceme-li dále využívat půdní prostor k letnímu bydlení nebo k relaxaci. Vytvoří se lehká, velmi stabilní nová podlaha. Stropní systém MAGMARELAX® je konstrukce z OSB desek na pero a drážku. Kdybyste si podlahu udělali sami, vyjde vám dráž! Konstrukce se předem připraví a je za jeden den smontována přímo na půdě. Tentýž den se zafouká minerální izolací a uzavře. Dům nezatěžujeme pokládáním těžkých izolačních desek a betonovou podlahou. Kromě vynikající tepelné izolace vytvoříme protihlukovou a protipožární vrstvu.

Okály
Majitelé domů typu Okál mají velké problémy s únikem tepla a tudíž i s vysokými náklady na topení. Zároveň mají velmi špatné zkušenosti s různými způsoby zateplení půdy pomocí rohoží z minerální vlny nebo jinými technologiemi, které mívají za následek srážení vlhkosti a vznik plísní. Firmě IP POLNÁ se podařilo tento složitý technologický problém vyřešit. Odborníci našli způsob, jak strop Okálu tepelně izolovat a přitom zajistit přirozenou ventilaci. Nové řešení Stropního systému MAGMARELAX® zateplí podlahu půdy bez tepelných mostů a zároveň zachová dobré proudění vzduchu. Aby systém bezvadně fungoval, bylo nutno dokonale vyřešit mnohé technické detaily. Byly vyvinuty zcela nové typy odvětrávacích mřížek, lišt a speciálních průduchů. Tím se zamezilo srážení vlhkosti, tvorbě plísní a vzniku hniloby.

Vyřeším to ještě dne
Neváhejte a ještě dnes vyplňte nezávazný poptávkový. Termín lze domluvit ve velmi krátké lhůtě, zpravidla do čtrnácti dnů. Technik zdarma provede kontrolu domu, poradí a navrhne řešení. Ve smluvený den přijedou odborní pracovníci firmy a hned se pustí do práce. Provoz domu není přerušen, nenatropí hluk, příliš nezvíří prach a nezanechají nepořádek. Vše je za pár hodin hotovo!

Více na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.

Tyršova 405
588 13 Polná
Kontaktní osoba: IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.
info@ippolna.cz
+420 567 212 412
Sarka's picture
IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. je specializovaná společnost zabývající se úsporou energií v prostředí veřejného a komerčního sektoru i domácností. Je výhradním tuzemským dodavatelem systému foukané kamenné vlny MAGMARELAX. Nedílnou součástí práce je poradenská činnost, zejména pak návrhy opatření... vice ›
IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o.
Tyršova 405
588 13 Polná
Tschechische Republik
Tel: +420 725 260 923