Anna Brikciusová uvede sbírku Kolibří úsměv (Praha - Ostrava)

Básnířka a prozaička Anna Brikciusová vystoupí v Praze a Ostravě
Zadavatel: www.brikcius.com | 22.11.2017 | Kultura, hudba, divadlo
Anna Brikciusová: Kolibří úsměv (Protimluv, 2017)

Anna Brikciusová uvede sbírku Kolibří úsměv

Ostrava/Praha (Pressweb) - Básnířka a prozaička Anna Brikciusová vystoupí ve středu 22. listopadu, v 19:30 hodin, v rámci Dne poezie v kavárně Božská lahvice v Praze (Italská 13, Vinohrady) a také v Domě umění v Ostravě ve čtvrtek 23. listopadu, v 18:00 hodin, kde uvede svůj básnický debut Kolibří úsměv.

Sbírka nyní vychází v nakladatelství Protimluv a redakčně ji připravil Jan Suk, jenž se zúčastní pražského uvedení sbírky. Pro autorčin styl je typický barvitý, až onomatopoicky zvukomalebný jazyk.

"Jejím nejfrekventovanějším emblémem jsou přírodní nebo mytické bytosti (např. Jednorožec), tvorové fauny a flory. Nejčastějším "dějištěm" jejích básní je otevřená krajina, třebaže je mnohdy výrazně antropomorfizována," píše Jan Suk v doslovu ke sbírce.

Anna Brikciusová - http://Anna.Brikcius.com

Anna Brikciusová se narodila v Praze, v rodině s bohatým kulturním zázemím. Na violoncello začala hrát již v raném dětství. Je absolventkou Konzervatoře v Praze, vystupuje jak v České republice, tak i v zahraničí (Alžírsko, Bosna a Hercegovina, Francie, Německo, Polsko, Švédsko, Turecko, Velká Británie).

Anna Brikciusová hraje na violoncello, zhotovené mistrem Benjaminem Patočkou roku 1913. Spolu se svým bratrem Františkem Brikciem je zakládající členkou violoncellového Dua Brikcius.

V současné době se také věnuje spisovatelské činnosti. Viz nominace na Drážďanskou cenu lyriky a každoroční literární pořad, který se koná v rámci festivalu Den Poezie. Její básně byly publikovány v revue Souvislosti a v Revolver Revue.  V roce 2015 vydala knihu Eutanazie (Nakladatelství H&H, 2015), v níž reflektuje mj. téma řízené smrti. Více informací je k dispozici na webových stránkách http://Anna.Brikcius.com .

 

******

Kolibří úsměv

věčně v letu

on ten lenochod pod orchidejí se diví
proč ani při večeři nemálo opulentní
k poměru plejády nektaru z květů
kolibřík byť jen při odbití zvonu kostelní věže
v pravé poledne si nezdřímne

Anna Brikciusová


******

 

 


Básnickou sbírku Kolibří úsměv bude možno zakoupit na místě.

Více informací je k dispozici na webových stránkách http://Anna.Brikcius.com a http://Protimluv.net/v-den-poezie-uvede-anna-brikciusova-sbirku-kolibri-usmev-v-dome-umeni-v-ostrave/ .


http://Anna.Brikcius.com
http://www.Facebook.com/Brikciusova
http://Twitter.com/Brikciusova
http://Instagram.com/Brikciusova
http://Protimluv.net
http://www.denpoezie.cz

Témata: den poezie, poezie, Anna Brikciusová, Protimluv, Básně, literatura, Praha, Ostrava | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

www.brikcius.com

Kontaktní osoba: MgA. František Brikcius
press@Brikcius.com
press's picture