Historici umění v Divadle Kámen

Divadlo Kámen pokračuje v pořádání přednášek s předními historiky umění.
Zadavatel: Divadlo Kámen | 20.9.2017 | Kariéra, vzdělávání
Autor fotografie:
Divadlo Kámen

Praha (Pressweb) - ivadlo Kámen společně s Pražskými domy pokračuje v pořádání přednášek s předními historiky umění – Vladimírem Czumalem, Ladislavem Zikmundem-Lenderem a Jakubem Syneckým. Společným tématem čtyř naplánovaných přednášek je moderní architektura.

Dvojice přednášek Vladimíra Czumala (26.9. a 24.10. 2017) s názvem DEMOKRACIE STAVÍ (ALE JAK?) - Architektura mladé Československé republiky se pokusí ukázat, co masarykovská devíza Demokracie staví znamenala v české architektuře, jak obtížné bylo naplnit požadavek reprezentace nového státu architekturou zároveň moderní a slovanskou a proč nakonec v hledání slohu zvítězily univerzálně abstraktní formy funkcionalismu.

Přednáška Ladislava Zikmunda-Lendera (21.11. 2017) s názvem KALIFORNSKÉ SNY – Cesty moderní architektury z Čech do Kalifornie a zpět představí tři cesty, kterými si česká architektura našla cestu na Západní pobřeží Spojených států.

Přednáška Jakuba Syneckého (5.12. 2017) s názvem MODERNISTÉ V PODSKALÍ naváže na víkendové vycházky Pražských domů, které se v tomto roce věnovaly právě oblasti Podskalí a jejichž cílem je důkladně, systematicky, podrobně a soustředěné mapovat jednotlivé pražské domy.

Přednášky začínají v 18 hod a lze si na ně koupit vstupenky předem přes portál goout.cz.

 

Další informace:

www.divadlokamen.cz

http://prazskedomy.divadlokamen.cz/

 

 

Témata: dějiny umění, historie, přednášky, vzdělávání | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Divadlo Kámen

Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Kontaktní osoba: Helena Macháčková
helena.hedvika@divadlokamen.cz
Divadlo Kámen's picture
Divadlo Kámen je pražské autorské divadlo. Působí ve vlastním divadelním studiu pro 50 diváků poblíž stanice metra Invalidovna. Od roku 1999 hraje každoročně kolem 30 představení. Jeho zakladatelem a režisérem je Petr Odo Macháček. Divadlo Kámen se zaměřuje na originální formy moderní činohry... vice ›
Divadlo Kámen
Nekvasilova 625/2
186 00 Praha 8
Tschechische Republik
info@divadlokamen.cz
Tel: +420 606 167 399, 606 604 875