Rošty - základ zdravého spaní

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.1.2014 | Služby

Praha (Pressweb) - Vzpomínáte na drátěnky neboli drátěné rošty? Když jste si lehli do postele s drátěnkou, měli jste pocit, že jste se ponořili někam do hloubky. Připomínalo to spaní v seně. Takovému roštu odolala pouze nová tvrdá matrace. Tyto rošty neslibovaly příjemné spaní. Mohly způsobit řadu zdravotních potíží se zády. Ale naši předci zase fyzicky více pracovali, chodili pěšky, takže to zřejmě zvládali. Dnešní sedavý způsob života však vyžaduje pro kvalitní spánek i kvalitní rošty. Dobrá funkce postele záleží i na správné kombinace roštu i matrace. Díky například polohovacím roštům může postel získat další užitečné funkce, například jako místo pro čtení, pro sledování televize či pro rehabilitační spánek.

Rošty do postele mohu být laťkové nebo lamelové. Laťkové řešení je levné a je vhodné pro středně tvrdé až tvrdé matrace. Umožňuje také dobré větrání matrace. Laťky mohou být volné nebo spojené. Při výběru laťkového roštu nezapomínejte na vaši váhu. Čím těžší uživatel, tím musí být latěk více. Rošty lamelové jsou tvořeny rámem a upevněnými lamelami. Čím je jich více, tím mají větší schopnost reagovat na zatížení matrace a přizpůsobovat se páteři. Spolu s matrací tvoří základ pro zdravé spaní. Lamely mohu být k rámu přichyceny pevně nebo pomocí pryžových či plastových pouzder. Ty jim dodávají ještě větší pružnost.

Luxusní řadou jsou polohovací rošty. Umožňují nastavit rám pod matrací podle potřeby a různé činnosti. Ale pokud v posteli jenom spíte, stačí vám pevné rošty.  Polohovací rošty můžete nastavit tak, že se zvedne přední část matrace a vy tak můžete odpočívat v pololeže nebo si pohodlně číst. Vaše postel pak slouží jako pohodlná lenoška. Polohovací zařízení je vhodné, když máte v posteli úložný prostor a potřebujete matraci často zvedat. A můžete si vybrat – ruční polohování nebo s elektrickým pohonem. 

Témata: rošty | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300