Dovolená Itálie – moře, hory a úchvatné památky

Dovolená Itálie
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 5.3.2015 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Říká se, že Itálie je zemí, kde najdete pro dovolenou úplně všechno, tedy, jak moře s krásnými či malebnými pláže, tak divokou horskou přírodu a samozřejmě neuvěřitelné množství památek. Dovolená Itálie – pro vás to může být například návštěva památek. V Římě je najdete na každém kroku – Coloseum, Forum Romanum, Pantheon či oblíbené Španělské chody. Ale cenné stavby či krásná náměstí najdete i v dalších městech. Ve Florencii je to katedrála Santa Maria del Fiore, ve Veroně římská Aréna, a v Benátkách? Tam můžete obdivovat skoro všechno.

Dovolená Itálie – moře nemá chybu

Dovolená Itálie – to jsou také nádherné pláže u Jaderského, Tyrhénského či Středozemního moře. Na západě Itálie si zamiluje divoká skaliska v severní části, jakmile se blížíte k jihu, skály ustoupí písečným plážím a piniovým hájím. Moře si plně vychutnáte také na jihu Kalábrie, kde jsou prý nejhezčí pláže v Evropě. Pokud milujete přírodu a čeká vás dovolená Itálie, klidně zůstaňte na severu a obdivujte horské scenérie. Dolomity vás uchvátí i v létě, jsou tam opravdu krásné vycházky.  A nebojte se, že se neopálíte. Stačí jediná túra kolem skalnatých masivů a budete mít barvu jako od moře.

A co největší italské jezero Lago di Garda?

Víte, že dovolená Itálie nemusí být vždy jen moře, přesto si průzračně vody užijete dosyta? Jakmile opustíte Dolomity, nemůžete přehlédnout jezero Lago di Garda. Je největší v Itálii a díky tomu, že ho na severu chrání hory vysoké 2000 metrů, počasí je tam velmi teplé, skoro jako u moře.  Dovolená Itálie – to může být právě toto sladkovodní jezero. Oblázkové pláže jsou všude, ale co vás opravdu překvapí, je naprosto čistá voda. Na březích kolem jezera jsou malá městečka, kde pohodlně nakoupíte a budete z nich mít příjemný domácký pocit.

Témata: Dovolená Itálie, Léto v Itálii, Léto Itálie | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.