Cloud je moderní forma hostingu

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 27.8.2017 | Telekomunikace, IT

Praha (Pressweb) - Mít ve firmě vlastní servery? Má to dnes vůbec smysl? Znamená to platit techniky, posílat je na školení, obměňovat stále vybavení. To jsou pro firmu značné náklady, přitom ne vždy toto zázemí plně využije. A co když dojde k výpadku proudu? Pro zajištění chodu e-mailových schránek a kontaktu s dalšími provozy, případně pracovníky v terénu je nutné mít záložní zdroj. A to jsou další náklady. Je jasné, že dnes firmy přecházejí na cloud, což je systém pronájmu serverů v datových centrech. Nemusíte se o nic starat. Datová centra mají záložní zdroje a většinou k dispozici technika 24 hodin denně a 7 dní v týdnu.

Managed servery - zbavte se drahého IT oddělení

Existuje více forem pronájmu serverů v datových centrech. Jedním z nich jsou managed servery. Firma si pronajme server nebo více serverů a má nad nimi plnou kontrolu. Jejich správu zcela předá odborníkům v datových centrech. Ty zajišťují opravy hardware, aktualizují a ladí operační programy a firemní aplikace, zajišťují, aby databáze měly dostatečný prostor. Managed servery nejsou nikým sdíleny, jejich prostor zcela využívá firma, která si je pronajala. Už není třeba mít armádu IT techniků – však to znáte, nikdo přesně neví, co vlastně dělají.

Mějte přístupu k datům z jakéhokoli místa na světě

Pronájem serverů neboli server hosting je v dnešní době nutný. Velké zpravodajské portály či e-shopy využívají obrovské množství dat, takže by musely samy neustále zvyšovat kapacitu svých serverů. Vždyť už i domácnosti využívají pronájmy alespoň ve formě cloudu. Kam by nahrávaly fotografie a videa? U vzdáleného serveru máte vždy jistotu, že se data neztratí, že je bude možné získat zpět i v případě výpadku proudu nebo poruše. Navíc máte přístup k datům přes internet z jakéhokoli místa na světě. Přenos dat je také velmi rychlý a bezpečný.

Témata: cloud, Cloud hosting, managed servery, managed server | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.