Zlato je nesmrtelné

Zadavatel: GIT.cz | 28.4.2016 | Finance, ekonomika
Zlato.cz - Jistota ve vlastních rukou

Praha (Pressweb) - O historii zlata toho bylo napsáno již hodně. Zlato je staré jako lidstvo samo a lidé jej začali používat již před 3 tisíci lety. Po celou tu dobu je tento kov považován za vzácný, má svou hodnotu a dalo by se říci, že zlato je prakticky nesmrtelné. Všichni už od školy víme, že zlato je žlutý měkký kov, kterému nevadí oheň, voda ani vzduch. Zlato je chemicky stálý prvek, který v běžných kyselinách ani zásadách nelze rozpustit, výjimkou je lučavka královská. Zlato jen tak nezničíte a z tohoto důvodu se začalo využívat ve zdravotnictví, tedy nejčastěji v zubním lékařství. Zlaté zuby musí být nejen pevné, aby zvládly rozkousávat potravu, ale zároveň musí být odolné proti korozi, protože v našich ústech se nachází poměrně agresivní prostředí. A hlavně zlato je zdravotně nezávadné.

Zdravotní nezávadnost a dlouhá životnost zlata byly inspirací pro šperkaře a výrobu snubních prstenů. Ukázalo se, že pokud člověk snubní prsten nosí celý život, tak prstýnek lehce podlehne zkáze. Snubní prsteny si manželé začali navlékat již ve starém Egyptě, tenkrát se vyráběly z železa, mědi nebo hliníku. Chudí lidé se museli spokojit jen s proužkem sena nebo trávy a jejich pomyslné prstýnky příliš dlouho nevydržely. Teprve ve 14. století s rozvojem šperkařství se začaly dělat zlaté snubní prsteny a dnes již víme, že to je nejideálnější materiál, protože stříbro se snadno poškrábe a zdeformuje, chirurgická ocel a titan sice nemění svůj tvar, ale snadno se poškrábou a nedají se příliš leštit. Zlato, pokud má 14 karátů a více, tak je prakticky nezničitelné – nedeformuje se, nepoškrábe se a dá se kdykoliv snadno přeleštit.

Nesmrtelnost zlata se ukazuje také v bankovnictví a finanční sféře. Zlato bylo v minulosti využíváno jako měna a vlastně k těmto účelům slouží dodnes. Pořád se se zlatem obchoduje na burze, zlato je považováno za investiční kov a stále více investorů ukládá své peníze právě do zlata. Pokud chcete své peníze uchránit před inflací a myslíte na zadní vrátka, je nákup zlata správným rozhodnutím. Nemusíte kupovat kilové zlaté cihly, naopak mnohem výhodnější je peníze rozdělit a nakoupit několikagramové zlaté slitky nebo zlaté mince. Pokud totiž budete časem potřebovat peníze, malý slitek se prodává mnohem snadněji než kilová cihla. Investiční zlato je v dnešní době snadno dostupné a dokonce se dá koupit na internetu, jen si musíte dát dobrý pozor, zda volíte opravdu ten správný zlatý e-shop. Pokud si myslíte, že na koupi zlata nemáte dostatek finančních prostředků, tak vězte, že i investiční zlato si můžete koupit na splátky a to formou tzv. zlatého spoření.

Zlato je věčné, po celém světě uznávané a nezničitelné. Je součástí lékařství, šperkařství i  bankovnictví. Přesvědčte se o jeho nesmrtelnosti sami a pořiďte si alespoň jeden malý zlatý slitek.

ZLATO.cz - zlatý slitek

Témata: zlato, investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, spoření ve zlatě, spoření do zlata, zlaté spoření, zlaté slitky, zlaté cihly | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389