Samonosné brány jsou spolehlivé a komfortní

Samonosné brány
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 24.3.2019 | Průmysl, energetika

Praha (Pressweb) - Když přemýšlíte o tom, jaký vjezd na svůj pozemek zvolit, požádejte o názor manželku. Určitě bude chtít nějaké automatické zařízení. Je to logické. Komu se chce vylézat z vozu a otvírat manuálně bránu, a zase si do auta sednout, jen abyste popojeli kousek cesty do garáže? Dnešní doba přeje komfortu. A tím jsou samonosné brány. Jde o typ posunovacích bran, které jsou upevněny na jedné straně, a díky mechanismu ve sloupku se posunuje jen jedno křídlo zhruba deset centimetrů nad povrchem. Odpadá tak problém s pojezdovými kolečky na zemi, které se musí udržovat v čistotě.

Samonosné brány potřebují prostor pro zasunutí křídla

Samonosné brány jsou vhodné tam, kde je dostatečný prostor po jedné straně, aby bylo možné tam křídlo zasunout. Pokud není místo ani na jedné straně vjezdu, pak jsou ideální například automatická vrata. Jsou skládaná, teleskopická neboli zasouvací. Samonosné brány jsou však velmi elegantní a spolehlivé. Skládají se z ocelových rámů, konstrukčních prvků například vodicího válce a nosných vozíků, elektrického pohonu a řídicí jednotky. Ovládají se dálkovým ovladačem nebo i mobilním telefonem. Ovládací zařízení je možné naprogramovat na více vstupních kódů, což je výhodné například u vjezdů do firem, škol či nemocnic.

Manuální nebo automatické brány?

Lidé si však také stále pořizují jednoduché brány bez automatického ovládání. Jsou vhodné spíše u rekreačních objektů, kde kolorit klasických bran dotváří lokalitu. Jsou samozřejmě levnější a jsou vhodné v místech, kde nespěcháme, kde máme čas si bránu otevřít manuálně. S postupem elektronizace se však bez automatických bran neobejdeme. Za nějaký čas to bude běžný standard a systémy u otevírání garáží budou s bránou spojeny. Jednoduše si mobilem otevřeme vjezdovou bránu i vrata od garáže a nebudeme mít potřebu venku z auta vůbec vystoupit.

Témata: samonosné brány, brány, branky, vrata, automatické brány, Pohony bran BFT | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2