Detektory plynu jsou účinným pomocníkem techniků i opravářů

Detektory plynu
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 24.8.2015 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Kdo potřebuje spolehlivé zařízení na zjištění úniku plynu? Jsou to jak technici plynárenských společností, opraváři plynových spotřebičů, revizní technici, stavební společnosti či specializovaní záchranáři. Potřebují detektory plynu, které jim v krátkém čase zjistí únik plynu, případně koncentraci a místo, odkud plyn uniká. Vyžadují od nich spolehlivost, přesnost a komfortní ovládání. Největší zájem je o ruční detektory plynu, ale pro specializované firmy se vyplatí například laserové detektory plynu, které určí únik ve vzdálenosti 50 metrů nebo systém na plošné měření plynu v ulicích. Přístroj přiřazuje naměřeným hodnotám souřadnice a z nich lze pak snadno vytvořit mapu, kde plyn uniká.

Detektory plynu jsou spolehlivější než mýdlový roztok

Ruční detektory plynu mohou být velmi jednoduché, zjišťují únik i koncentraci a oznamují je akustickým a vibračním signálem. Přístroje německé značky Esders jsou oblíbené zejména u revizních techniků a opravářů.  Tradiční zjišťování netěsnosti potrubí mýdlovými bublinami má slabinu v tom, že roztok drobné netěsnosti ucpe a únik plynu se v danou chvíli nepozná. Je proto jistější použít detektory plynu, které úniky zjistí naprosto spolehlivě a ještě určí koncentraci plynu. Dnešní detektory plynu mají vždy displej, možnost ukládat časové a naměřené údaje do paměti a možnost archivace dat v počítači.

Detektory plynu umí rozlišit druh plynu i zaměřit ho na dálku

Multifunkční detektory plynu mají navíc tlakové čidlo pro tlakové zkoušky, dokáží plyn nasát, takže se hodí pro kontrolu podzemních potrubí. Špičkové detektory plynu umí měřit nejen zemní plyn, ale také kyslík, oxid uhličitý, oxid uhelnatý a sirovodík, rozliší běžný plyn od bahenního plynu či detekují plyn na dálku. Precizní přístroje značky Esders distribuuje v Česku společnost Radeton. Nabízí i přístroje pro vyhledávání inženýrských sítí, nebo pro zjišťování poruch na vodovodech a teplovodech.

Témata: detektory plynu, detektor plynu, detektor, detektory, lokalizace, lokátor | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2