Jedinečná firma s nezaměnitelnou tváří

Pokud vlastníte či v současné době zakládáte svůj vysněný podnik je důležitým aspektem, kterému musíte věnovat potřebnou energii a kreativitu, tvorba vaší firemní identity.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 18.11.2015 | Média, marketing

Praha (Pressweb) - Právě tato identita umožňuje potencionálnímu zákazníkovy na první pohled zařadit vaši společnost na správné místo a nedovolí, aby si vaši firmu v budoucnu klient zaměnil se společností konkurenta.

Corporate identity je tvořena jednotným a uceleným firemním designem, který je propojen s celou firmou. Jednotný grafický design, který reprezentuje vaši společnost, je umístěn na webové stránky, tiskové zprávy, vánoční katalogy, dárkové bloky pro zákazníky, diáře… Zkrátka na cokoliv, co se týká vaší společnosti.

Jedním z nejdůležitějších kroků při budování firemní identity vaší společnosti je tvorba firemního loga. Logo jako takové je jednoduchý designový a grafický prvek, který reprezentuje vaši firmu. Jistě si každý z vás vybaví logo vašeho oblíbeného nápoje, obchodního řetězce či drogistického výrobku. Víte, jak to vypadá a poznáte produkt oblíbené společnosti během prvního „mrknutí oka“. Právě k tomuto účelu sloučí logo.

Důležitým kritériem pro tvorbu ideálního loga vaší společnosti jsou cíle, které si od loga představujete. Na základě těchto cílů ve spolupráci s vámi tým špičkových grafických designérů vytvoří návrh vašeho nového loga. Buď samostatně či v rámci celé firemní identity.

U tvorby firemního loga existuje několik základních pravidel, které je vhodné dodržet. Pro lepší efektivitu vašeho loga je potřeba pamatovat na požadavek jeho jednoduchosti. Čím jednodušší, tím lépe zapamovatelné. Vyvarujte se proto přílišným kombinacím, ne nadarmo se říká, že „v jednoduchosti je krása“. Druhým důležitým faktorem je propojení se záměrem vaší firmy. Právě z důvodu tohoto propojení dojde k ideální asociaci vašeho loga s vaší firmou.

S tvorbou corporate identity i tvorbou firemního loga vám ráda pomůže společnost Gradesi - grafické studio Praha.