Být o krok napřed před úrazem se určitě vyplatí

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 17.12.2018 | Průmysl, energetika

Člověk nikdy neví, co mu osud postaví do cesty a jaké překážky bude muset zdolávat. Proto bohužel ani nelze předpokládat, kdy nám život hodí tzv. klacek pod nohy, a my přijdeme k úrazu, což se velmi snadno může stát jak doma, tak i v zaměstnání. Z toho důvodu je právě v práci povinnost nosit pracovní oblečení a používat ochranné pomůcky, s jejichž pomocí lze možným úrazům předejít, nebo jejich dopad alespoň výrazně snížit.

Snižte riziko na minimum

Ačkoli člověk nikdy neví, čemu bude čelit, může být před možným úrazem o krok napřed – a to se podle nás určitě vyplatí, protože úraz může být důvodem třeba i k dlouhodobé pracovní neschopnosti, což se posléze výrazně projeví na financích. Někdy vás úraz dokonce může připravit o zaměstnání úplně a to je zase jiné kafe. Proto nic neponechávejte náhodě a při práci používejte nejen speciální oděvy, ale i pracovní obuv, která vás ochrání před šlápnutím na ostrý předmět nebo naopak před pádem něčeho těžkého na chodidlo.

Někdy stačí maličkost

Divili byste se, kolik nepříjemných a mnohdy i hodně bolestivých pracovních úrazů vznikne kvůli zdánlivé maličkosti. Mnoho lidí bohužel bere riziko možného úrazu na příliš lehkou váhu a neuvědomují si, že někdy je od úrazu dělí třeba jen pracovní rukavice, které dokážou předejít pořezání, poleptání chemickou látkou, popálení při manipulaci s horkými předměty nebo nepříjemným otřesům ruky v případě, kdy pracujete s vibrujícím předmětem. Pamatujte, že někdy stačí opravdu málo a i na první pohled obyčejné rukavice vás mohou uchránit před tím, že si domů odneste pořádné říznutí nebo že budete mít na rukou jizvy od poleptání kyselinou.

Vybírejte pro sebe kvalitu

Možná jsme vám nyní nasadili brouka do hlavy a vy už přemýšlíte, kde si pořídíte ochranné pomůcky, oblečení nebo obuv. Všemi deseti doporučujeme e-shop rucedozadu.cz, který se zaměřuje na pracovní sortiment a v této oblasti vám dokáže nabídnout vše, na co si jen vzpomenete. V jeho nabídce najdete nejen oblečení, ale i rukavice, čepice, helmy nebo obuv.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484