Proč nemají podnikatelé ani eshopy čas a kapacity na sledování nových zákonů

Zadavatel: Magieprirody.cz | 12.4.2015 | Obchod, e-commerce

Praha (Pressweb) - Podnikání je svázáno řadou právních předpisů, které musíme znát a respekovat. Zákon jasně říká, že neznalost zákona neomlouvá (ignorantia legis non excusat). Právních předpisů, které podnikatelé musí znát a řídit se jimi ale existují desítky a stovky.

Samozřejmě v realitě není úplně možné, aby podnikatel znal veškeré předpisy. Regulací a omezení existuje až příliš mnoho, jsou sepsané v různých zákonech, vyhláškách, nařízeních a navíc tyto předpisy jsou nepravidelně aktualizovány. Situaci navíc komplikuj novelizace, kdy nově vznikající předpis nahrazuje tzv. starší verzi. Podnikatel, který se chce výrazně orientovat na škálování svého byznysu a osobní růst (který je nepochybně pro podnikání neméně důležitý) nemá čas ani chuť se věnovat právním záležitostem.

Právní základ dává podnikání efektivitu a dynamiku

Úspěšné podnikání však vyžaduje pevné základy, a to jak v oblasti prodávaného produktu (poskytované služby), marketingu, tak právního zajištění. Častokrát nejde pouze o vyhnutí se pokuty ze strany České obchodní inspekce či jiného orgánu. Kvalitní právní základ dodává podnikání efektivitu a potřebnou dynamiku. Stejně jako dobře vypracované daňové přiznání dokáže podnikateli ušetřit peníze, kvalitní smlouva či doporučený postup od adovkáta ušetří podnikateli čas i prostředky.

Jako podnikatel byste se něměli dostat do situace, kdy začnete rozdělovat svůj čas mezi rozvíjení byznysu a řešení právních záležitostí. Mnozí podnikatelé již využili možnosti delegovat právní agendu. Nejen, že mají více času na vlastní byznys, tato delegace jim především umožňuje větší focus na jádro byznysu.

Právní paušál pro podnikatele - efektivní právní postupy na míru

Podnikatelé využívají právní paušál především pro efektivní synchronizaci svého podnikání s aktuální právní úpravou. Advokátní kancelář je Vám zcela k dispozici v expresních termínech, zodpovídá Vaše dotazy, kontroluje a reviduje smlouvy či všeobecné obchodní podmínky a poskytuje další vyžádané právní služby.

Výhodou portálu PravoProPodnikatele.cz je jeho online dostupnost. Samozřejmě máte možnost využít první bezplatné schůzky v kanceláři v Praze, pokud však nejste z okolí, veškerý servis vyřídí tým advokátní kanceláře Kropáček Legal online pomocí telefonu, skype a emailu.

Právní paušál na PravoProPodnikatele.cz pořídíte již od 500,-Kč měsíčně.

Budujte podnikání na pevných základech

Dynamický tým PravoProPodnikatele.cz pod vedením advokáta Mgr. Pavla Kropáčka vybudoval unikátní know-how v oblasti právní asistence podnikatelům na volné noze a firemní klientele v oblasti IT práva, obchodních závazků, hospodářské soutěže, duševního vlastnictví a kapitálového trhu.

Během několika let poskytování právního poradenství podnikatelům předáváme své zkušenosti a právní doporučení v nadstadardní kvalitě s maximální důrazem na přidanou hodnotu.

Úzce se zaměřujeme na právní poradenství pro online podnikatele, provozovatele e-shopů (nahlédněte na všeobecné obchodní podmínky) a startupové projekty. Zodpověděli jsme již stovky dotazů v problematice internetových obchodů, aukčních portálů, pořádání online webinářů, prodeje servisu, montáží či služeb jako celku, vypracovali více než 400 všeobecných obchodních podmínek (cz, sk, en, de), revidovali smlouvy, založili pro klienty s.r.o. či zastupovali naše klienty ve sporech u soudů či státních orgánů.

Obrázky:
PřílohaVelikost