Sticky Password dále zvyšuje ochranu hesel přidáním dvoufaktorové autentizace

Oblíbený nástroj pro správu hesel a automatické vyplňování formulářů představuje další vrstvu zabezpečení
Zadavatel: Lamantine Software a.s. | 10.10.2016 | Telekomunikace, IT

Brno (Pressweb) - 11 října 2016: Sticky Password, přední poskytovatel software pro správu hesel, dnes ohlašuje uvedení dvoufaktorové autentizace (dvoufázové ověření) ve svém populárním správci hesel. Nová verze je dostupná na www.stickypassword.com a v online obchodech Google Play a iTunes.

„Uvedením dvoufaktorové autentizace chceme dále zvyšovat úroveň zabezpečení dat našich uživatelů,” řekl Petr Bílek, ředitel Sticky Password. „Ochrana dat uživatelů je pro nás vždy nejvyšší prioritou a přidání další vrstvy ochrany nad rámec hlavního hesla v podobě dvoufaktorové autentizace pro nás tedy bylo logickým rozhodnutím.”

Dvoufaktorová autentizace vyžaduje během přihlašování od uživatelů povrzení jejich identity ve dvou krocích. Uživatelé Sticky Password tak nyní mohou chránit přístup ke svým heslům pomocí kombinace hlavního hesla a unikátního jednorázového ověřovacího kódu generovaného každých 30 vteřin. Sticky Password pro tento účel podporuje aplikaci Google Authenticator pro zařízení s operačními systémy Android a iOS.

„Na rozdíl od běžných implementací, kde druhý faktor nevstupuje přímo do procesu šifrování, Sticky Password jej používá jako další element při šifrování uživatelových dat,” dodává Bílek. „Tím se úroveň zabezpečení dat výrazně zvyšuje.”

O Sticky Password
Sticky Password je software pro správu hesel, který již od roku 2001 chrání miliony hesel uživatelů a umožňuje automatické přihlašování k webovým a aplikačním účtům, vyplňování formulářů jediným kliknutím či bezpečné uchovávání osobních dat. Technologii Sticky Password si zvolily pro svá komplexní bezpečnostní řešení takové špičky oboru, jako jsou Kaspersky Lab nebo Imation. Software je dostupný na www.stickypassword.com

Kontakt:
Tomáš Kučera
Email: tomas.kucera@stickypassword.com

Témata: správce hesel, dvoufaktorová autentizace, dvoufázové ověření, software, kybernetická bezpečnost, hesla

Lamantine Software a.s.
Rostislavovo nám. 12