Bezchybný burger je záležitost, kterou nemůže nikdy pohrnout jakýkoliv milovník kvalitního masa. Výtečný burger je přitom poměrně složitou věcí a můžeme zjistit, že cestu k němu nám může znepříjemnit nejen například špatná surovina, ale také věci jako mohou být Chybějící správné pomůcky a spotřebiče. Jak takový burger tedy udělat?
Základ číslo jedna je mleté maso
Mleté maso do burgeru by se mělo vždy pohybovat přibližně v poměru dvaceti ku osmdesáti neboli dvaceti procent tuku a osmdesáti procent jakékoliv svaloviny z masa. Jenže jak zjistit, že je opravdu obsah tuku tak dobrý jako je na obale? Upřímně odpověď na tuto otázku nikdy nenajdete a každý opravdový milovník burgerů vám poví, že maso je nejlepší dělat vlastní.
Koupě flákoty masa není nikdy problém a stejně tak není problém ani jeho příprava. Stačí k tomu jen sůl a pepř a pochopitelně domácí mlýnek na maso. Ten můžete najít v elektronické a jednoduché podobě na spoustě internetových i pevných obchodů jako například elektro-star.cz. Maso před grilováním zkrátka okořeníte a poté namelete společně dohromady. Ideálně v co nejnižší možné teplotě ať se maso nezahřívá!
Domácí spotřebiče mohou nahradit plamen
Druhým krokem je pochopitelně gril, na kterém budeme burger dělat. Vůni páleného dřeva a aroma, které si maso samo přitáhne samozřejmě jen tak jednoduše nic nenahradí. To ale neznamená, že nebudete mít možnost udělat kvalitní burger například v domácích podmínkách. Domácí spotřebiče nabízejí totiž celou řadu grilů klasických plotnových, a dokonce i kontaktních, které se na burgery mohou osvědčit naprosto parádně. Zkrátka jak se s nadsázkou rádo říkává – člověk může být hloupý, ale musí si umět poradit. A dobrý a kvalitní burger bez jakéhokoliv otevřeného ohně díky kvalitním spotřebičům dokážete udělat kdykoliv a opravdu i kdekoliv.