Volná pracovní místa obsazují pracovníci ze zahraničí

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 3.9.2019 | Služby

Určitě ani vám neunikla informace, že je v České republice v současné době mnoho volných pracovních pozic, na které se nikdo nehlásí. Firmy tak pociťují nedostatek zaměstnanců, což se projevuje nejen na samotném chodu společnosti, ale samozřejmě i na výdělcích. Firmy ale nechtějí být ztrátové, proto aktivně hledají řešení, díky kterému by volná pracovní místa obsadily a zaplnily tak vzniklé mezery, které mohou způsobit nepříjemné problémy.

Češi nemají zájem

Žádnou novinkou není ani skutečnost, že se Češi na některé volné pozice nehlásí. Nejedna firma zaznamenala mizerný zájem českých pracovníků a nabízené pozice, což je dáno nejen finančním ohodnocením, ale například i vzdáleností od místa bydliště, komplikovanou dopravou nebo nevyhovující pracovní dobou. Aby firmy nepřicházely o zaměstnance, zajišťuje agentura v rámci projekt Režim Ukrajina nábor pracovníků z Ukrajiny

Pečlivý výběr kvalifikovaných pracovníků

Pomyslným výběrovým sítem ale rozhodně neprojde každý. Personální agentura pečlivě vybírá zájemce z Ukrajiny, kteří chtějí pracovat v České republice, aby firmy, jež mají o tyto pracovníky zájem, získaly pouze takové, kteří chtějí pracovat a mají dostatečnou kvalifikaci. Zájemci proto musí splnit řadu podmínek, jako například pracovní způsobilost, schopnost přizpůsobit se cizímu prostředí, schopnost naučit se cizímu jazyku a samozřejmě také musí mít dostatečnou pracovní kvalifikaci.

Firmy nemusí řešit nedostatek zaměstnanců

Tento projekt je skvělým řešením pro firmy, které řeší nedostatek zaměstnanců. I firmy ale musí splnit některé podmínky, aby vůbec mohly být zařazeny do projektu a aby jim následně personální agentura zajistila pracovníky, kteří u nich budou mít řádnou pracovní smlouvu.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484