Akcie jsou po ochlazení ekonomiky USA ve znamení bočního trendu na zvýšených úrovních

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 8.4.2019 | Finance, ekonomika

Počátkem roku 2019 se akcie Facebooku odrazily. Došlo k tomu poté, co tento gigant sociálních médií zažil na konci roku 2018 opravdu tvrdý dopad. Ceny akcií dosáhly svého maxima v červenci při 230 za akcii, ale v prosinci 2018 zaznamenaly pokles o 44% na 123 $ za akcii. Po zveřejnění finančních výsledků, které předčily očekávání, vzrostly v roce 2019 akcie Facebooku o 32%. Se snahou společnosti o zpeněžení nových produktů jsou ceny na vzestupu.

Společnost musí rychle jednat, jelikož to vypadá, že je americká uživatelská základna na ústupu a od roku 2018 čelí zpomalující hybnosti. Podle nedávného průzkumu, který provedla Edison Research, se uživatelská základna Facebooku zmenšuje, a to zejména u vyhledávané věkové hranice 12 až 34 let. Průzkum zjistil, že uživatelská základna v USA od roku 2017 poklesla o 15 milionů lidí. Důvod pro opuštění této platformy sociálních médií průzkum nezjistil. Facebook se s poklesem uživatelů v USA snadno vyrovnal díky navýšení členů po celém světě. Společnost v lednu oznámila, že došlo k nárůstu denních aktivních uživatelů na 2,32 miliardy. Akcie Facebooku byly volatilní, ale v trendu. Ceny akcií můžete sledovat prostřednictvím obchodování na burze iFOREX.

Francouzská digitální daň bude mít dopad na Amazon, Google a Facebook

Facebook spolu s Amazonem a Google čelí po oznámení francouzské vlády o uvalení digitální daně na tyto společnosti dalším náporům. Francouzská vláda zavedla daň, která je nástrojem pro generování příjmů z internetových gigantů zvyšováním regulace. Dochází k tomu bez podpory Evropské unie. Francie zavedla 3% daň, která se bude vztahovat na příjmy převážně digitálních společností ze Spojených států. Odhadované příjmy z této daně jsou přibližně 565 milionů dolarů. Akcie Amazonu se výrazně nehýbaly a po prudkém pádu v prosinci se nedokázaly pořádně vzchopit.

Dollar Tree se po oznámení poklesu hodnoty zotavuje 

Mezitím ve středu stoupá cena akcií Dollar Tree. Společnost oznámila, že by mohla snížit hodnotu svého řetězce Family Dollar a informovala o plánech uzavřít v roce 2019 stovku obchodů Family Dollar. Výsledkem je možné navýšení zisků. Společnost oznámila, že si ve svém 4. fiskálním čtvrtletí zaúčtovala odpis ve výši 2,73 miliardy dolarů spojený s hodnotou Familly Dollar zakoupeného v roce 2015. Po nabídkovém boji společnost pravděpodobně Family Dollar přeplatila. Cílem spojení společností bylo konkurovat Dollar General a Wal-Martu, avšak Family Dollar je při zvažování Dollar Tree pozadu.

Americké akcie po oznámení Fedu o dalším zvýšení sazeb na rok 2019 ožily. Účastníci trhu také čekají na obchodní dohodu mezi USA a Čínou jako další podnět k oživení amerických trhu. Rovněž se zdá, že zisky v prvním čtvrtletí poklesnou, což se již odrazilo na cenách řady akcií velkých společností.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484
440 01 Louny
Kontaktní osoba: Bc. Petra Houdová
info@mediaup.cz
Jsme digitální agentura nabízející full-service pro Váš business na internetu. Specializujeme se na SEO optimalizace, PR, PPC a Social marketing.
MediaUp Agency s.r.o.
U Pramenu 2484
440 01 Louny
Tschechische Republik
info@mediaup.cz
Tel: +420 737 393 667