Podle čeho vybírat pracovní obuv? Myslete na pohodlí i ochranu!

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 31.3.2019 | Průmysl, energetika

Pracovní obuv patří mezi nedílnou součást pracovního oděvu, jehož povinnost nosit při výkonu práce nám udává zákon. Pro většinu lidí je tak naprostou samozřejmostí nosit při výkonu práce určitý oděv, který odpovídá druhů zaměstnání - dělníkům na stavbách nesmí chybět helmy, automechanici se neobejdou bez montérek a zemědělec potřebuje pevné holínky. Podle čeho tedy vybírat pracovní obuv? Pamatujte, že důraz je potřeba klást nejen na pohodlí, ale i ochranu vašeho zdraví!

Není bota jako bota

Co se týče pracovní obuvi, budete možná až zaskočeni, kolik typů a druhů bot můžete při práci nosit.  Výběr bot by měl být v první řadě ovlivněn druhem zaměstnání -  je totiž rozdíl, jestli pracujete jako automechanik, nebo pokud ovládáte nějaký pracovní stroj.

V internetovém obchodě rucedozadu.cz najdete širokou nabídku pracovní obuvi, která odpovídá zadaným normám. Mezi nimi se vám jistě podaří najít ty pravé.

Co čekávat od pracovní obuvi?

Určitě byste měli vědět, v jakých podmínkách budete pracovní obuv nosit. I zde totiž panují určité rozdíly. Zároveň byste měli mít představu o tom, jaký účel by boty měly splnit - očekáváte od nich, že budou příjemné na nošení, nebo vám záleží především na tom, aby vám poskytly co možná největší bezpečí?

Zodpovězením těchto dvou otázek si uděláte základní představu o tom, jaký typ obuvi vlastně hledáte. Poté se můžete přesunout k výběru konkrétního modelu.

Vybírejte pečlivě, jde o vaše zdraví i pohodlí

Výběr pracovní obuvi určitě neuspěchejte. Mezi nejrozšířenější patří pracovní polobotky, které nabízí nejširší možnosti využití. Hodí se například do stavebnictví či strojírenství. Maximální ochranu a důležité zpevnění kotníku nabízí pracovní kotníková obuv, které se mnohdy přezdívá tzv. farmářky.  Zapomenout nesmíme ani na vysokou pracovní obuv, která je perfektní volbou pro ty, kteří hledají takovou obuv, již jim poskytne ochranu jak kotníku, tak i holeně. Vysoká pracovní obuv se hodí do zemědělství i do těžkého průmyslu.

Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484
440 01 Louny
Kontaktní osoba: Bc. Petra Houdová
info@mediaup.cz
Jsme digitální agentura nabízející full-service pro Váš business na internetu. Specializujeme se na SEO optimalizace, PR, PPC a Social marketing.
MediaUp Agency s.r.o.
U Pramenu 2484
440 01 Louny
Tschechische Republik
info@mediaup.cz
Tel: +420 737 393 667