Nová řídící struktura pro TÜV SÜD

Zadavatel: TÜV SÜD Czech | 18.5.2017 | Služby
Autor fotografie:
TÜV Süd - Ishan Palit

Praha/Mnichov (Pressweb) - TÜV SÜD vstupuje s novou organizací vedení na cestu další expanze do celého světa – od 1. května 2017 povede mezinárodní koncern pro poskytování služeb představenstvo, jehož členy budou CEO, CFO a COO (nově vytvořená pozice Chief Operating Officer). V pozici CEO zůstává prof. Dr.-Ing. Axel Stepken, ve funkci CFO bude i nadále Dr. Matthias J. Rapp a do postavení COO byl na začátku měsíce jmenován Ishan Palit, který již více než dvě desetiletí zastává v TÜV SÜD vedoucí funkce. Manažer s mezinárodními zkušenostmi je ve více než 150leté historii společností TÜV prvním členem nejvyššího řídícího grémia, který nepochází z Německa. Při řízení společnosti bude nové představenstvo TÜV SÜD v budoucnu podporovat Leadership Council, složený z vedoucích divizí a nejdůležitějších regionů.

„TÜV SÜD se v nadcházejících letech díky internacionalizaci, digitalizaci a technickému vývoji otevírají velmi slibné možnosti působení na trhu. Právě proto je nyní správný okamžik pro vytvoření nové organizace vedení koncernu a pro důsledný další rozvoj dosavadní struktury,“ říká prof. Dr.‑Ing. Hans‑Jörg Bullinger, předseda dozorčí rady TÜV SÜD AG. Cílem nové struktury je zvýšit pružnost koncernu a efektivnost rozhodovacích procesů, aby byly ještě lépe využívány současné možnosti a zrychlilo se tempo růstu. Dozorčí rada TÜV SÜD AG proto rozhodla, že největší německá společnost TÜV bude od května 2017 vedena představenstvem složeným ze tří členů a bude vytvořena nová rada – Leadership Council.

Předsedou představenstva TÜV SÜD zůstává prof. Dr.-Ing. Axel Stepken, který bude jako CEO odpovědný za strategii společnosti, bude ji zastupovat navenek a iniciovat její další rozvoj. Prof. Stepken je předsedou představenstva koncernu od června 2007.

Dr. Matthias J. Rapp bude ve funkci finančního manažera (CFO) jako dosud odpovědný za finanční záležitosti společnosti a navíc ponese odpovědnost za IT i Shared Service Organisation. Dr. Rapp je členem představenstva TÜV SÜD od srpna 2013.

Novým členem představenstva byl dozorčí radou jmenován Ishan C. Palit. Jako Chief Operating Officer (COO) bude odpovídat za provozní a odbytové výsledky všech obchodních jednotek a společností koncernu poskytujícího své služby po celém světě a rovněž na německém trhu. V jeho osobě přichází do nejvyššího řídícího grémia poprvé ve 150leté historii manažer, který nepochází z Německa – jasný signál, že TÜV SÜD důsledně sleduje svůj cíl pečovat za účasti řídících pracovníků s mezinárodními zkušenostmi o bezpečnost a kvalitu kdekoli na světě.

Ishan Palit je americký státní občan s více než dvacetiletými profesními zkušenostmi, které získal v USA a Asii. 49letý manažer se narodil v Bombaji (Indie), vzdělání získal jak v USA, tak i ve Velké Británii a již 23 let pracuje pro TÜV SÜD. Od roku 1994 budoval Palit nejprve místní společnost koncernu v Indii a poté svou činnost pro TÜV SÜD vykonával v řadě důležitých vedoucích funkcí, kromě jiného i jako CEO v Region Asia Pacific. V uplynulých šesti letech byl jako vedoucí divize Product Service odpovědný za mezinárodní sektor TÜV SÜD, který se v posledních letech stal navíc nejdůležitějším hnacím motorem růstu společnosti.  

Se zavedením nové organizace řízení od 1. května 2017 se také mění složení představenstva koncernu. Koncem dubna opustili představenstvo TÜV SÜD dva jeho dosavadní členové Karsten Xander a Dirk Eilers. Dirk Eilers, který koncem příštího roku odchází po 37letém působení u TÜV SÜD na odpočinek, již na žádost firmy prohlásil, že převezme funkci Chief Regional Representative koncernu v Asii. Navíc na přechodný čas přijal v současnosti neobsazenou pozici šéfa divize Product Service do doby, dokud nebude jmenován nástupce. Karsten Xander opustil koncern koncem dubna na vlastní žádost. Předseda dozorčí rady prof. Bullinger zdůrazňuje: „Jak Karstenu Xanderovi, tak i Dirku Eilersovi patří velký dík za jejich nasazení a úspěchy, kterých jako členové představenstva TÜV SÜD dosáhli v uplynulých sedmi letech. Oba manažeři se mimořádně zasloužili zejména o mezinárodní rozmach koncernu.“

Informace ze společnosti: Počátkem dubna zveřejnil koncern své obchodní výsledky za rok 2016. V porovnání s předchozím rokem se obrat zvýšil o cca 6 % na 2,343 miliardy eur a výsledek před započtením úroků a daně z příjmu (očištěný EBIT) vzrostl o více než 6 % na 202 milionů eur. Současně se celkový počet zaměstnanců společnosti zvýšil na 24 000, to znamená přírůstek 1 600 pracovníků v porovnání s předchozím rokem, přičemž většina z nich pracuje na zahraničních působištích.

Upozornění pro redakci: Fotografie Ishana Palita v reprodukovatelném rozlišení je k dispozici na stránce www.tuev-sued.de/pressefotos v rubrice „Aktuality & akce“.

 

Kontakt pro novináře:

Matthias Andreesen Viegas

TÜV SÜD AG

Firemní komunikace

Westendstr. 199, 806 86 Mnichov

Tel.   +49 (0) 89 / 57 91 – 16 13

Fax   +49 (0) 89 / 57 91 – 22 69

E-mail        matthias.andreesen@tuev-sued.de

Internet     www.tuev-sued.de

 

TÜV SÜD založená v roce 1866 jako spolek pro revizi parních kotlů je dnes společností s mezinárodní působností. Optimalizací techniky, systémů a know-how se zabývá kolem 24 000 pracovníků na více než 800 pracovištích ve více než 50 zemích. Poskytují důležitý příspěvek k tomu, aby se technické inovace jako Průmysl 4.0, autonomní jízda nebo obnovitelné energie staly bezpečnými a spolehlivými. www.tuev-sued.de

Témata: TÜV SÜD | Region: Svět

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

TÜV SÜD Czech s.r.o.
Novodvorská 994/138
142 21 Praha 4
Tschechische Republik
info@tuv-sud.cz
Tel: 800 746 746