Fólie pro jezírka umožnily budování zahradních vodních nádrží

Fólie pro jezírka
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.8.2016 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Je to k zbláznění, říkali dříve zahrádkáři, kteří si chtěli na zahradě vybudovat jezírko. Přestože používali různé izolační materiály a beton, voda po čase začala podložím prosakovat a z jezírka se většinou stala páchnoucí bažina. Příznivou změna přinesly až speciální fólie pro jezírka. Jsou z materiálu, který je odolný vůči mechanickému poškození i různým chemickým látkám. Jezírková fólie zcela změnila praxi výstavby jezírek. Dnes se dá postavit jezírko všemožných tvarů, což umožňuje svařování jezírkové fólie, včetně použití pro různé potůčky a vodopády.

Jezírková fólie je mimořádně odolná vůči protržení

Fólie pro jezírka je základním stavebním kamenem. Bez ní by se vrátila praxe minulých let, když jezírko udrželo vodu jen zázrakem nebo po nekonečné sérii oprav a obnovování. A proč je dnes jezírková fólie tak odolná? Vyrábí se z moderních PVC materiálů, které jsou mimořádně pružné a snesou i trojnásobné napnutí. To je předurčuje pro použití v terénu, který není stálý a během roku mění svůj objem kvůli mrazu a horku.  Dříve stačil menší ostrý kamínek a fólii snadno prorazil. To je dnes vyloučeno právě kvůli pružnosti fólie. Jezírková fólie je navíc odolná vůči ultrafialovému záření, které dříve PVC poškozovalo. Například e-shop jezirkova-folie.cz nabízí fólií o životnosti minimálně na 30 let.

Pro jezírka se svařují fólie atypických tvarů

Odolné fólie pro jezírka dnes umožnily boom zahradních jezírek, která zkrášlují zahrady, přinášejí k rodinným domům kousek pestré přírody s vodními rostlinami a živočichy. Jezírková fólie zajišťuje snadné budování jezírka rozličných tvarů. Na webu jezirkova-folie.cz se dozvíte, jaké atypické tvary fólie si můžete objednat. Jakmile obdržíte svařenou fólii, už se můžete do stavby jezírka pustit. Necháte si vyhrabat příslušný tvar jezírka na zahradě, který dotvoříte do požadovaných detailů. Dopředu je dobré si rozmyslet, kde bude například potůček či vodopád. Na dno se dá geotextílie a teprve poté jezírková fólie. Okraje se obloží kameny a nechají porůst rostlinstvem.

Témata: fólie pro jezírka, jezírková fólie, geotextílie po jezírko | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.