Mít u jména titul MBA? Dobré pro kariéru

Mít u jména titul MBA? Ano
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 9.3.2017 | Média, marketing

Praha (Pressweb) - Kdo by nechtěl mít takové vzdělání, které mu otevře dveře k lepším pozicím ve firmě? Univerzita? Ano. Zahraniční vysoká škola? Ano. Ale pořád to nemusí být to pravé. Zaměstnavatelé oceňují dobrý životopis, nakonec je to většinou to jediné, podle čeho vás mohou posuzovat. Ale existuje zkratka u jména, která vám zaručí, žemůžete své konkurenty snadno přeskočit. Je to titul MBA. Master of Business Administration neboli MBA je pro zaměstnavatele zárukou, že máte nejen dobré teoretické znalosti, ale také je dokážete využít při řešení konkrétních pracovních úkolů.MBA je skutečně výhra.

Při studiu MBA se probírají skutečné manažerské problémy

MBA je v českých podmínkách postgraduální profesní studium a nemá statut vysokoškolského vzdělání, ale to firmám nevadí. Naopak, MBA je pro ně ještě důležitější než titul před jménem. Jak je to možné? Vysoké školy bývají dost odtržené od praxe a poskytují svým absolventům příliš široké vzdělání. Titul MBA získáte naopak díky řešení úkolů z praxe, kde se probírají skutečné manažerské problémy, s nimiž se firmy potýkají. Studium MBA sice trvá jeden rok, ale je velmi intenzivní a vy ho můžete přímo konfrontovat s praxí. Důležitý je kontakt s manažery z praxe, kteří přinášejí jiný pohled než vysokoškolští pedagogové.

Studium MBA? Nejdříve si ho vyzkoušejte

Studium MBA lze absolvovat například ve vzdělávací instituci European School of Business&Management. Studuje se ve třech blocích, z nichž první obsahuje pět základních modulů, například management, strategický management, finanční řízení či marketing, a je pro všechny studenty stejný. V dalším bloku studia MBA si vybíráte specializaci dle svých preferencí, a třetí blok je volitelný. Pokud si nejste jistí, zda titul MBAzískáte, můžete zvolit studium MBA na zkoušku. Trvá jeden měsíc, během něhož zvládnete dva moduly prvního bloku. Pokud zjistíte, že studium MBA vám vyhovuje, bez problému můžete pokračovat.

Témata: MBA, titul MBA, studium MBA, studovat MBA, kariéra s MBA | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.