Stolní fotbal potěší vaše srdce

Zadavatel: Michael Sibera | 7.6.2016 | Sport, volný čas, zábava

Lethohrad (Pressweb) - Stolní fotbal si oblíbil celý svět a dodnes se jednotlivé země přou o prvenství vynálezu této úžasné hry. Přesný datum a místo vzniku prvního stolního fotbalu není znám.  Anglická verze. V roce 1913 Angličan jménem Edwin Lawrence si nechal patentovat deskovou hru jen velmi nejasně připomínající stolní fotbal.  Španělská verze.  První patent získal španělský básník Alejandro Finisterre. Alejandro byl zraněn a poté převezen do nemocnice během španělské občanské války. Tam se setkal s mladými pacienty dětského oddělení, kteří byli taky ranění a ochromeni. Toužil je pobavit a podpořit, proto pro tyto nemocné děti vynalezl stolní fotbálek.  V roce 1937 získal patent na svůj vynález, ale ztratil všechny dokumenty během bouřky, když utíkal ze Španělska z fašistického režimu.

Stolní fotbálek přináší radost dětem i dospělým

Německá verze. Podle další legendy se stolní fotbálek objevil v Německu v druhé polovině 20. let či na počátku 30. letech. A slovo "kicker" bylo nařízeno, aby se hra odlišila od tradičního fotbalu. První německé fotbalové stoly byly velice primitivní a prosté. Stolní fotbálek se skládal ze široké obdélníkové krabice se dnem a překližkových holích sloužící jako tyče. Figurky hráčů byly malé tyčinky ze dřeva, malované v různých barvách (k odlišení týmu). Brána byla na okrajích stolu, kde byly připojeny látkové kapsy k zachycení míče.   Francouzská verze kopíruje německou verzi. Po druhé světové válce, několik německých společnosti začaly masovou výrobu fotbalových stolů.

Stolní fotbal  - velký výběr za skvělé ceny

Zpočátku existovalo mnoho verzí fotbálků, každý ve své vlastní továrně vyráběl tu svou. Ale postupně se výroba standardizovala a hrací stoly pro stolní fotbal získaly obvyklý moderní vzhled. Do Ameriky přivezli stolní fotbálek američtí vojáci, kteří se stali závislí na této hře v Evropě. Sháníte netradiční dárek? Neváhejte a za skvělé ceny si stolní fotbálek objednejte ve špičkovém eshopu t-zbozi.cz.

Michael Sibera
Ústecká 268