Podzim začíná, je tedy nejlepší čas na podlahové topení

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 28.8.2014 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Podlahové topení je již určitým standardem. Mnoho domácností, ho buď má anebo si ho chce pořídit. Výhodou je hlavně teplo od nohou v zimě. Děti, které dnes a denně zapomínají na domácí pantofle tak aspoň nemají studené nohy a častěji nenastydnou. Existují ale i logické důvody proč zvolit podlahové topení, není to jen pocit tepla.

Co jste o podlahovém topení (ne)věděli?

Málokdo ví, že v běžně vytápěném interiéru kolísá teplota. Teplota naměřená u stropu, se od té u země liší o celých 8°C. Také proto je podlahové topení vhodnější. Topení totiž ohřívá vzduch u podlahy a také spodní strany stěn, které pak teplo vedou dál až do stropu. Navíc každý už z lavic základních škol ví, že studený vzduch se drží u nohou, zatímco teplý stoupá. Také proto je podlahové topení vhodnější, než jiné typy vytápění. Po nastavění termostatu totiž můžete mít stále příjemnou teplotu v místnosti.

Možná víte, že se dřevěné podlahy nedoporučují společně s podlahovým topením. Dřevěnými podlahami se myslí masivní podlahová krytina, která by nemusela teplý vzduch jednoduše propustit. Ten pak pohltí a podlahové topení je vám k ničemu. Obecně platí, čím menší odpor mezi podlahovým topením a místností, tím lépe. Vybírejte tedy krytinu, která nebude pohlcovat teplý vzduch. Nejlepší krytinou je asi dlažba. Nejenže krásně propouští teplo, ale navíc ho akumuluje a déle zůstává teplá. V závěsu za ní se drží PVC nebo přírodní linoleum. Dnes se již vyrábí designové kousky, které okouzlí kdejakou hospodyňku. Laminátové podlahy vedou nad těmi dřevěnými. Je vhodnější volit ty, které jsou již pro podlahové topení přizpůsobené. Obecně lze říct, že laminátová podlaha o šířce 7 mm, je stále v pořádku. Nejčastěji se můžete setkat s elektrickým topením. Kdykoli u podlahového topení hrozí riziko nějakého poškození. Volte tedy podlahovou krytinu, kterou půjde, v případě problému, snadno odstranit, aniž byste ji zničili.

Témata: podlahové topení

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov