Bezpečnost při obchodování binárních opcí

Zadavatel: FinancePress | 28.1.2016 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - S binárním obchodováním jsou spojena investiční rizika, čehož si je většina investorů vědoma. Burzovním obchodováním lze peníze vydělat, ale také prodělat. Ovšem o peníze můžeme při investování přijít i jinými způsoby, proto je nutná opatrnost na všech frontách.

Brokeři

Na základě argumentů, jako je větší bezpečnost finančních prostředků a pojištění zůstatku na obchodním účtu, akceptuje většina obchodníků, že je lepší obchodovat jen u regulovaných brokerů binárních opcí.

Ovšem není regulace jako regulace, v některých zemích je vyspělejší než v jiných, z čehož zároveň vyplývá různý stupeň spotřebitelské ochrany. Zejména daňové ráje mají podstatně volnější finanční regulaci, která nenabízí stejné jistoty jako například regulace v Evropské unii (viz. Pluspress).

Z hlediska českých obchodníků se jeví jako nejvhodnější obchodovat u makléřských společností, které jsou regulované v rámci EU a mají oprávnění od ČNB poskytovat své služby na území České republiky.

Podvodné systémy

Další možností, jak přijít při investování o peníze, jsou nabídky obchodních systémů, které slibují nemalé výdělky zadarmo. Většinou jsou doplněny o fiktivní, ovšem velmi komplexní příběhy lidí, kteří měli danou strategii vymyslet. Nechybí ani důvody pro sdílení obchodního systému zadarmo nebo za provizi ze zisků, kterých ovšem investor nikdy nedosáhne.

Takových nabídek existuje celá řada, původ mají zahraniční i český (přehled na CZInvestor), a lidé, kteří se s binárním obchodováním opcí v minulosti nikdy nesetkali, jim snadno podlehnou. Nedokáží totiž pohlédnout za oponu a uvěří, že je nabídka zadarmo, a že tudíž nemají co ztratit.

Realita je ovšem taková, že přístup k obchodnímu systému dostanou až poté, co si otevřou obchodní účet a vloží na něj peníze. Pak jsou nuceni obchodovat své peníze podle dodané strategie, což vede ke ztrátám.

Přístup k obchodnímu účtu

A konečně třetí a často opomíjená oblast bezpečnosti se týká přístupu k obchodnímu účtu. Obchodníci mají často zbytečný problém se sdělením důvěrných informací regulovanému brokerovi, na druhé straně si pak ke svému účtu zvolí triviální heslo a jsou ochotní ho někomu poslat e-mailem, když o sobě tvrdí, že zastupuje brokerskou společnost.

V nedávné minulosti se vyskytlo několik případů, kdy hackeři získali přístup k forexovým obchodním účtům a vyvedli z nich peníze na své bankovní účty. Je tedy zřejmé, že bezpečnost přístupu k účtu nelze podceňovat. Důležité je mít netriviální heslo a nesdílet své údaje s nikým. K tomu patří i nedobrovolné sdílení, jako je chtěné či nechtěné uložení hesla či neodhlášení od obchodního účtu v počítači, ke kterému mají přístup i třetí osoby.

Témata: Binární opce | Region: Praha