Práce v prašném prostředí ohrožuje zdraví. Lze tomu zabránit?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 24.5.2017 | Průmysl, energetika

Spousta lidí dnes a denně pracuje ve ztížených podmínkách. Ať už se jedná o demolici domů, rekonstrukci domácnosti zasahující do stavebních úprav, práci na stavbách a jiné -  všude tam a samozřejmě i při mnoha jiných příležitostech přijdou dělníci do styku s prachem a nečistotami poletujícími ve vzduchu. Vdechování drobných částic ale může způsobit celou řadu komplikací a zdravotních obtíží. Částečky prachu nebo zdiva se usazují v těle a dělají neplechu na průduškách i na plicích. Proto je na místě se při práci v takovýchto podmínkách dostatečně chránit a myslet na své zdraví. To máme všichni jenom jedno.

Nevdechujte nečistoty

I práce v prašném prostředí je pořád práce jako každá jiná. Jedná-li se o vaše zaměstnání, jen stěží si můžete dovolit odmítnout. Co však můžete ovlivnit, je dopad okolních podmínek na vaše zdraví. Samozřejmostí by na místech, kde přijdete do styku s prachem, částečkami zdiva a sutí, měly být obličejové masky. Ty zamezí vdechování nečistot a jejich usazování ve vašem těle.  Jejich současné provedení je na takové úrovni, že o nich při práci pomalu ani nebudete vědět, ve vykonávání činností vás nijak neomezí.

Kvalitní pracovní oděv je základ

Nošení pracovních oděvů je povinnost daná zákonem. Ačkoli se na tuto nutnost většina lidí nedívá zrovna s nadšením, jde především o jejich bezpečnost. Pracovní oděvy mají za úkol chránit vás před rizikem možného úrazu, který může přijít znenadání. Pracovní oděvy ušly pořádný kus cesty, co se týče jejich provedení, designu či materiálů používaných k výrobě. Ani jejich nošení vás při vykonávání pracovní činnosti v žádném případě neomezuje, a proto není potřeba používání s pracovních oděvů či pomůcek bránit nebo se mu dokonce vědomě vyhýbat.

Kvalita, na kterou se můžete spolehnout

Hledáte-li pro sebe nový  pracovní oděv, ochranné pomůcky, obuv či cokoli jiného, co by vám mohlo práci zpříjemnit a usnadnit, podívejte se na stránky rucedozadu.cz, které se specializují na prodej pracovních oděvů a veškerých pomůcek dodávaných ve vysoké kvalitě. Široký sortiment zahrnuje pomůcky pro celou řadu zaměstnání a určitě i vy zde najdete to, co potřebujete.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484