Interactive Data uvádza riešenie spĺňajúce požiadavky AIFMD

Zadavatel: Marketwired, LP. | 22.7.2014

Umožňuje podporiť rozsah požiadavka na ohodnotenie, riadenie rizík a podávanie správ

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired / Pressweb - Jul 21, 2014)  - Interactive Data, vedúci poskytovateľ nezávislých referenčných cien a údajov, dnes predstavil riešenie, ktoré pomôže finančným inštitúciám splniť smernicu pre správcov alternatívnych investičných fondov (AIFMD), ktorú musia správcovia investičných fondov spĺňať od 22. 7. 2014.

Riešenie pomôže správcovi alternatívnych investičných fondov a jeho poskytovateľom úspešne zvládnuť prechod a trvalé dodržiavanie smernice AIFMD. Nové požiadavky na hĺbkovú kontrolu, transparentnosť a podávanie správ v rámci tejto smernice predstavuje, najmä pre firmy, ktoré doteraz nespravovali alebo nevykonávali tieto funkcie, rad výziev pri dátach a oceňovaní.

Interactive Dáta, so svojimi hlbokými znalosťami procesov zapojených do tokov dát v rámci firmy, dokáže rýchlo klientovi pomôcť identifikovať a adresovať ich potreby vzhľadom na smernice AIFMD. Napríklad, aby bolo možné klasifikovať portfólia správcov alternatívnych investičných fondov (AIFMs) podľa typu aktív a zemepisných kategórií, ako je určené v pokynoch Európskeho orgánu pre cenné papiere a trhy (ESMA) o povinnosti hlásenia údajov, správcovia alternatívnych investičných fondov potrebujú na mieru prispôsobené referenčné údaje, vrátane príslušných kódov. Interactive Data ponúka zákazkové referenčné AIFMD údaje, zahŕňajúce taxonómiu ESMA pre identifikáciu a definíciu dátový položiek a typy aktív.

"Sme presvedčení, že naše ESMA definované, AIFMD špecifické dátové položky spolu s *ocenenou kalkuláciou cien, referenčnými údajmi a robustnou analýzou môže pomôcť firmám úspešne zvládnuť prechod a zabezpečiť trvalé dodržiavanie smernice AIFMD," povedal Anthony Belcher, riaditeľ EMEA pre cenotvorbu a referenčné údaje Interactive Data. "Naše riešenie je klientmi nasadzované a sme potešení, aký je to hladký proces. Interactive Data pomáha napĺňať ich potreby prostredníctvom rôznych inovatívnych metód a intuitívneho zobrazenia, vrátane Vantage(SM), odvetvím *uznaný portál pre transparentnú cenotvorbu," dodal.

* Interactive Data získala v roku 2014 cenu Najlepší poskytovateľ Ohodnotenia a referenčných údajov od Inside Market Data/Inside Reference Data.

Interactive Data bola ocenená za najlepšiu Cenotvorbu a Zobrazenie trhu v roku 2014 v súťaži Systems in the City.

Predstavenie korporácie Interactive Data

Korporácie Interactive Data je overený líder v oblasti finančných informácií. Tisíce finančných inštitúcií a aktívnych obchodníkov, rovnako ako stovky poskytovateľov služieb a softvéru, odoberá naše dlhodobé hodnotenie príjmu, referenčné údaje, údaje o trhu v reálnom čase, obchodné infraštruktúrne služby, analýzy investícií s pevným výnosom, desktopové a webové riešenie. Ponuka služieb Interactive Data celosvetovo podporuje kritické funkcie klientov, vrátane ocenenia portfólia, dodržiavanie predpisov, riadenie rizík, elektronického obchodovania a správy majetku. Interactive Data má cez 2500 zamestnancov v pobočkách po celom svete.

Cenotvorba, hodnotenie a referenčné údaje sú poskytované v USA cez Interactive Data Pricing and Reference Data LLC a na medzinárodnej úrovni prostredníctvom Interactive Data (Europe) Ltd. a Interactive Data (Australia) Pty Ltd.

Viac informácií o Interactive Data nájdete na adrese: www.interactivedata.com.

KONTAKTNÉ INFORMÁCIE

Pre ďalšie informácie, kontaktujte prosím:

Interactive Data
Todd Swearingen

Vzťahy s médiami

Email: todd.swearingen@interactivedata.com

Louise Butler

Vedúci marketingu, EMEA

Tel: +44 (0)20 7825 8514
Email: Louise.butler@interactivedata.com

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374