Ploty – součást kulturního prostředí Evropy

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 19.7.2017 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Tradice bydlení v Evropě počítá s tím, že na pozemku jsou ploty.  Pro obyvatele představuje oplocení vymezení soukromé zóny a oddělení od zóny veřejné, současně jde také o bezpečnostní prvek. Vysoké zděné oplocení s kovovými špičatými díly ukazuje případnému útočníkovi, že majitel má dobře zabezpečený majetek a hodlá ho bránit. Ploty se také dají využít v systému zabezpečení. Oplocení chrání průmyslové areály a slouží k ohraničení různých akcí. K tomu se používá mobilní oplocení, které lze rychle a snadno instalovat ve vymezeném prostoru.

Oplocení se vyrábí nejčastěji z kovových prvků

Původní oplocení zejména na vesnicích bývalo dřevěné, v dnešní době jsou nejběžnější ploty složené z ocelových sloupků a pletiva, případně kovové konstrukce. Ocelové ploty jsou trvanlivější než dřevěné, pro větší ochranu před povětrnostními vlivy se používá ocel pozinkovaná nebo potažené plastem. Známé je například oplocení z pletiva potažené plastem. Je bezúdržbové a vydrží opravu dlouho. Odpadá čištění pletiva od rzi a pravidelné natírání barvou. Součástí oplocení jsou branky, brány či vrata. Slouží k přístupu na pozemek. Komfortní jsou elektronické brány ovládané na dálku. Jde o teleskopická vrata, samonosné, pojezdové nebo skládací brány.

Mobilní oplocení slouží k vymezení prostoru pro akce či stavby

Mobilní oplocení se využívá k dočasnému ohraničení prostoru pro nejrůznější sportovní a kulturní akce nebo stavby. Má oddělit platící diváky od neplatících, nebo zamezit vstupu osob, které nemají na vyhrazené ploše co dělat. Mobilní oplocení se skládá z ocelových rámů potažených pletivem nebo svařovanou sítí. Rámy se připevňují na sloupky opatřené těžkými betonovými patkami pro zajištění stability. Součástí mobilního oplocení jsou branky a brány. Lze je také snadno rozebrat, stejně jako mobilní opocení.

Témata: ploty, oplocení, mobilní oplocení, plot | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.