Nejjednodušší oplocení je pletivo

Skvělým oplocení je pletivo
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 19.10.2016 | Služby

Praha (Pressweb) - V regionu střední Evropy je typickým znakem rodinných domků oplocení. Většinou už neslouží k ochraně majetku, protože se dá snadno zdolat, nebo aby se nerozuteklo domácí zvířectvo, je spíše estetickým prvkem. Ale ne vždy. Proto je dobré si při jeho stavbě položit základní otázku: K čemu bude sloužit? Základním materiálem pro oplocení je pletivo. Je jednoduché, levné a snadno se s ním pracuje. Je také celkem snadné zamezit pohledům do vašeho soukromí, není nutné stavět zeď. Stačí dát na pletivo rohož nebo zelenou tkaninu. Kromě zahrady si však oplocujeme plochy určené například pro výběh domácích zvířat. K tomu slouží chovatelské pletivo.

Chovatelské pletivo pro drobné zvířectvo

Chovatelské pletivo vybíráme podle toho, jaká zvířata chceme v oplocení chovat. Pro menší užitková zvířata, jako jsou králíci a drůbež, stačí slabší dráty a menší oka. Chovatelské pletivo je většinou chráněno proti rozpletení, proto je bezpečnou ochranou před únikem zvířat. Je většinou pozinkované, někdy s plastovou úpravou. Odolává povětrnostním vlivům a vydrží léta. Takové pletivo se v případě poškození snadno nahradí. Chovatelské pletivo je vhodné pro výběhy, klece, voliéry. Ale co když máme zvířata větší, například pštrosy? Pak se vyplatí pevné ocelové pletené pletivo, které odolá pokusům jej poškodit.

Pletivo může být i dekorační

Běžné pletivo, stejně jako chovatelské pletivo lze využít i k dalším účelům. Slouží například k ochraně stromků před okusováním v zimě. Chovatelé psů ale dávají přednost tomu, aby se pletivo nedalo rozplést. To je svařované pletivo, kdy je každé křížení drátu zpevněno svarem. Pletivo může být také dekorační pro ohraničení parkových ploch nebo okrasného záhonu. Společnost Technimat nabízí více druhů pletiva, například pletivo Zn, PVC, rabicové, chovatelské pletivo šestihranné, sítě chovatelské svařované, pletivo lesnické či dekorační a plotové dílce.

Témata: pletivo, dekorační pletivo, ploty, chovatelské pletivo | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.