Systém proti krádeži od spoločnosti Applied DNA Sciences odporúča švédska polícia a predstavitelia poisťovne Komentáre v najväčších švédskych novinách

Zadavatel: Marketwired, LP. | 18.12.2014

STONY BROOK, NY Spoločnosť Applied DNA Sciences, Inc. (NASDAQ: APDN), (Twitter: @APDN), poskytovateľ technológií proti falzifikátom a riešení na autentifikáciu produktov, ktoré sú založené na DNA, dnes upozornil na komentáre vysoko postaveného predstaviteľa štokholmskej polície a hovorcu poisťovne, ktorí adresovali naliehavú výzvu majiteľom motorových vozidiel v tom zmysle, aby na ochranu svojich áut a jednotlivých ich častí pred páchateľmi trestných činov používali produkt spoločnosti APDN proti krádežiam, ktorý sa nazýva smartDNA®. Uvedených dvoch odborníkov na prevenciu krádeží motorových vozidiel citovali najväčšie švédske noviny Aftonbladet.

Dvaja veľmi známi výrobcovia áut sa rozhodli používať na ochranu svojich vozidiel dovážaných do Škandinávie proti krádežiam technológiou spoločnosti Applied DNA Sciences. Na jednotlivé časti všetkých áut týchto výrobcov sa na mieste predaja obvykle aplikuje označenie DNA.

Lars Stervander zo štokholmskej polície sa pre noviny vyjadril, že „majiteľom áut odporučil, aby si jednotlivé časti svojich áut označili pomocou smart-DNA.“ (smartDNA je v iných štátoch označená ako DNAnet®.)

Fredrik Kling, predstaviteľ škandinávskeho gigantu v oblasti poisťovníctva IF, novinám povedal, že "IF odporúča zákazníkom používať smart-DNA v kombinácii s poistením motorových vozidiel, ktoré pokrýva krádeže, poistením domu a komplexným poistením.”

Hoci počet krádeží prvkov z vozidiel vo Švédsku v posledných rokoch klesol, počet incidentov je naďalej vysoký a čo je nebezpečnejšie, sú organizovanejšie. Podľa novín zohrávajú dominantnú úlohu v zločineckých kruhoch zameraných na krádeže motorových súčiastok gangy z východnej Európy, predovšetkým z Litvy. Podľa štatistiky Národnej rady pre trestnú činnosť došlo v krajine k viac než 52 000 krádežiam prvkov z áut. Ako zdôraznili noviny, toto číslo znamená 142 kusov denne alebo takmer šesť kusov za hodinu.

V správe sa uvádza, že skôr než na krádeže celých áut sa zlodeji zameriavajú na časti motorov, airbagy a zrkadlá. Elektricky ovládané a vyhrievané spätné zrkadlá na BMW môžu mať cenu 400 USD. Keď sa tieto časti označia pomocou smartDNA od spoločnosti APDN, je možné ich rýchlejšie nájsť a zlodeja možno identifikovať ako páchateľa konkrétneho trestného činu.

"Do daného dielu sa vybrúsi transparentné označenie, ktoré obsahuje jedinečný kód, pomocou ktorého možno daný diel vysledovať až k pôvodnému autu – a tým dokázať, že krádeže sa dopustil daný páchateľ,“ povedal Stervander.

smartDNA od spoločnosti APDN sa vo Švédsku hojne používa, napríklad na ochranu maloobchodných predajní a elektrární a na celoštátnej úrovni ho pri uplatňovaní práva používa aj polícia. Najnovšie sa technológia používa v pilotnom programe v štokholmskom okrese Tyresö na predchádzanie krádežiam osobných vecí. Tento program sčasti financuje konzorcium poisťovní, z ktorých jednou je aj poisťovňaIF . Partner spoločnosti APDN – Safesolution SmartDNA, AB zohral pri príprave týchto programov ústrednú rolu.

Dr. James Hayward, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti APDN, uviedol: „značka Applied DNA SmartDNA sa v rozsiahlej miere využíva v celom Škótsku vo veľkom množstve produktov APDN DNA a dnes je už dobre známa v celej krajine. Je doplnkom k jedinečnému označeniu 'SigNature DNA', ktoré odrádza zlodejov a ktoré sa získava z rastlinnej hmoty a je veľmi šetrné voči životnému prostrediu. Švédi sú dobre známi a uznávaní kvôli svojim výsledkom v oblasti životného prostredia, tak zrejme niet divu, že si tento produkt osvojili.“

Dr. Hayward pokračoval: „úvodné objednávky dokázali prekročiť hodnotu 1 milión USD ročne, s možnosťou rastu na tomto i iných trhoch.“

O spoločnosti Safesolution SmartDNA AB

Spoločnosť Safesolution SmartDNA AB je švédska spoločnosť, ktorá okrem iného zabezpečuje riadenie bezpečnosti pre firmy. Máme jedinečné skúsenosti, a to tak v pozícii zákazníka, ako aj dodávateľa, v rámci veľkých, zložitých a zraniteľných činností. Po 11. septembri sme prevzali zodpovednosť za certifikáciu letísk Arlanda a Bromma v EÚ.

O spoločnosti Applied DNA Sciences

APDN je poskytovateľ riešení v oblasti bezpečnosti a autentifikácie, ktoré sú založené na botanickej DNA, a služieb, ktoré pomáhajú chrániť produkty, značky, celé dodávateľské reťazce a duševné vlastníctvo spoločností, vlád a spotrebiteľov pred krádežami, falšovaním, podvodmi a zneužitím. SigNature® DNA opisuje nekopírovateľné označenie, ktoré je ústredným prvkom všetkých našich bezpečnostných a autentifikačných riešení. SigNature DNA je hlavným prvkom skupiny produktov, medzi ktoré patria DNAnet®, náš produkt proti krádežiam, SigNature® T, ktorý je zameraný na textílie, a digitalDNA®, ktorý predstavuje účinný nástroj na sledovanie. Všetky produkty poskytujú forenznú sieť dôkazov a môžu sa použiť na obžalobu páchateľov.

Vyhlásenia spoločnosti APDN v tejto tlačovej správe môžu mať charakter „predbežných“ vyhlásení podľa zákona o vedení súdnych sporov týkajúcich sa súkromných cenných papierov z roku 1995. Predbežné vyhlásenia opisujú budúce plány spoločnosti APDN, jej návrhy, stratégie a očakávania, sú založené na predpokladoch a zahŕňajú množstvo rizík a neistých prvkov, pričom na mnohé z nich nemá spoločnosť APDN dosah. Skutočné výsledky sa môžu od naplánovaných výrazne líšiť v dôsledku našej krátkej prevádzkovej histórie, obmedzených finančných zdrojov, obmedzenej akceptácie na trhu, trhovej súťaže a mnohých iných faktorov, ktoré sú príležitostne uvádzané v správach a podaniach spoločnosti APDN pre komisiu SEC, vrátane našej výročnej správy na formulári 10-K, ktorá bola odovzdaná 15. decembra 2014. Tieto materiály sú dostupné na adrese www.sec.gov. APDN nepreberá zodpovednosť za verejné aktualizovanie žiadnych predbežných vyhlásení tak, aby odzrkadľovali nové informácie, udalosti alebo okolnosti po dátume tohto vyhlásenia, ako aj výskyt nepredvídateľných udalostí, ak zákon nevyžaduje inak.

kontakt pre médiá
Mitchell Miller
631-240-8818
mitchell.miller@adnas.com