Titul MBA – posílí vzdělání z regionálních univerzit

Titul MBA
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 17.8.2015 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Existuje výuka, která má u zaměstnavatelů dobrý zvuk bez ohledu na to, kde jste studovali? Je to studium MBA neboli Master of Business Administration. Absolventi tohoto postgraduálního studia získávají titul MBA, který zaručuje, že jeho nositel má manažerské znalosti a dovednosti využitelné v praxi. Protože systém výuky využívá metod obvyklých v zemi původu, tedy v USA, titul MBA přijímají pozitivně i zahraniční společnosti. Je to další stupínek v kariérním růstu a studiem MBA se dá posílit teoretické vzdělání z méně známých regionálních univerzit.

Při studiu MBA se řeší konkrétní problémy

Titul MBA získává absolvent v drtivé většině při dálkovém studium, kdy souběžně pracuje na manažerské funkci. To je pro studium MBA typické. V USA se k tomuto typu vzdělávacího programu přijímají lidé, kteří mají minimálně tříletou praxi. Výukové programy jsou potom koncipovány tak, že řeší konkrétní problémy a případové studie. Lektoři, kteří jsou z univerzitního prostředí a praxe, učí posluchače, aby teoretické znalosti správně aplikovali na reálné problémy. Velmi často se využívá vzájemná výměna zkušeností a názorů na některé praktické postupy. Titul MBA má pak významnou váhu v portfoliu dosaženého vzdělání.

Titul MBA lze získat na European School of Business and Management

Studium MBA, na jehož konci je dosažení titulu MBA, má výhodu v tom, že nabízí různé manažerské specializace. Zájemci si mohou vybrat oblast, ve které pracují, a setkají se tak s úkoly, jež jim budou blízké. Nejčastější specializace jsou na oblast finančního managementu, zdravotnictví, lidské zdroje, zahraniční obchod, veřejnou správu či investiční management. Některé výukové programy jsou podobné, ale každá specializace má svá specifika. Titul MBA je možné získat například v Česku na European School of Business and Management (ESBM), která využívá letitých zkušeností prestižních zahraničních univerzit a Oxfordského výukového systému.

Témata: titul MBA, studovat MBA, výhody titulu MBA | Region: Praha

SEO Services, s.r.o.