Stále více firem přechází od SEO agentur k vlastním týmům marketérů

Zadavatel: Marek Hnátek | 17.5.2017 | Média, marketing
SEO školení

Žďár nad Sázavou (Pressweb) - Dnešní SEO a SEM (marketing ve vyhledávačích) představují stále nákladnější oblasti. Vedle cílení na klíčové fráze přibyla například nutnost optimalizace pro mobilní zařízení a řada dalších trendů. Využívání služeb třetích stran je už pro řadu firem neúnosné, proto investují do vlastních týmů marketérů. Vstříc jim vychází SEO školení První místa.cz

Obor SEO neboli optimalizace pro vyhledávače prošel za poslední roky řadou změn. Vyhledávače upřednostňují kvalitu a zatímco dříve stačilo pro dosažení dobrých pozic ve vyhledávačích občasně „zapnout SEO“ tj. koupit balíček služeb, dnes je situace přesně opačná. Je zapotřebí průběžná SEO správa, vyhodnocování dat a pružné reagování na novinky.

Proč firmy zaučují vlastní týmy marketérů?

Jelikož se obor marketingu ve vyhledávačích neustále vyvíjí a rozšiřuje se objem služeb, je důvod jasný – nižší náklady na marketing a možnost mít vlastní tým „u sebe“, kdy může začít ihned pracovat na vytyčených úkolech.

SEO dnes zahrnuje

• Práce s klíčovými frázemi
  • Práce s cílovými skupinami
  • Tvorbu atraktivního obsahu
  • UX
  • Technikálie
  • Vyhodnocování výsledků a průběžné úpravy strategie

Na první pohled je jasné, že pro firmu, která má na SEO vyhrazeny menší prostředky, není možné využít komplexních služeb třetí strany. Na druhou stranu je pro ni výhodné mít na optimalizaci vyhrazené „vlastní lidi“. Školení První místa.cz je založeno na tomto předpokladu.

Vedle razantního snížení nákladů je ve hře i další faktor – nepředávání citlivých dat jinam. Přestože každá slušná agentura s klientem uzavře smlouvu o mlčenlivosti, z praxe je známo, že se data dostavávají ven. Některé agentury mají i klienty ze stejných segmentů, kdy data od jednoho klienta využívají pro potřeby jeho přímého konkurenta.

Marek Hnátek
Žďárské vrchy, Kovářova 214/4