Ateliér EM2N

Dobrá adresa zvyšuje společenskou prestiž
Zadavatel: GIT.cz | 17.10.2014 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Stejně tak, jako v módě jsou symbolem luxusního zboží renomované značky, v architektuře a stavebnictví jsou to architektonické ateliéry. Podle toho, jakou značku oblečení, obuvi, hodinek či parfému člověk preferuje, vysílá do svého okolí řadu informací o své osobnosti. Obdobně je tomu v bydlení.

Lidé stále častěji vyhledávají tzv. dobré adresy a je-li jejich dům navržen známým architektem a luxusní byt vybaven žádaným designérem, jejich společenská prestiž ještě stoupá. Dobrou adresou se díky architektonickému návrhu švýcarského ateliéru EM2N stane již brzy i Rezidence Vltava, která se staví na nábřeží v Karlíně a ve které bude 105 bytů s výhledem na řeku.

Pohled na Rezidence Vltava

Architektonický ateliér nechce být lidem lhostejný

V curyšském ateliéru EM2N se architekti zaměřují na návrhy, které mají svou zvláštní osobitost a umožňují rozvíjet vlastní charakter. Vzhledem k tomu mohou jejich projekty polarizovat veřejnost, ale to je vlastně záměr tvůrců, kteří usilují o to, aby nikdo nebyl k jejich návrhům lhostejný bez ohledu na to, jestli jejich architekturu miluje či nenávidí. Majitelé ateliéru Mathias Müller a Daniel Niggli mají celkem 70 spolupracovníků, se kterými se úspěšně účastní soutěžních projektů ve Švýcarsku i v zahraničí. Pravděpodobně nejzajímavější z jejich realizovaných projektů je revitalizace starého železničního mostu v Curychu (2010), který nápadně připomíná pražský Negrelliho viadukt. Architekti zde vyčistili staré mostní oblouky a vestavěli do nich kontejnery s galeriemi, obchody a kavárnami. Do portfolia realizovaných projektů patří např. také Kulturní a kongresové centrum Thun (2011), nový školní areál na Univerzitě aplikovaných věd a umění v Curychu (2006), oceánium v Basileji, řada administrativních a bytových domů po celé Evropě. Atelier EM2N získal několik prestižních ocenění včetně ceny Nejlepší architekt, a ambice na získání ocenění v soutěži Realitní projekt roku má i Rezidence Vltava.

Rezidence Vltava a výhled na Prahu

Témata: novostavby praha, luxusní byt, developerské projekty praha, novostavby, novostavby v Praze, novostavba, moderní byt, byt praha prodej, developerské projekty v praze, byt v centru prahy | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389